200 sudionika iz 15 zemalja

FOTO Na velikom skupu u fascinantnom Istanbulu Hrvatsku su uz Dubrovnik predstavljali Lepoglava i Maruševec

Objavljeno: 24.11.2017. 10:47

Zadnja izmjena: 24.11.2017. 10:47

Turska i dalje nastavlja s procesom pristupanja Europskoj uniji - a njihovo ministarstvo vanjskih poslova poduzima razne korake kako bi se taj proces što bolje proveo. Jedan od koraka jest i 4,5 milijuna eura vrijedan projekt "Time to Town Twinning" (Vrijeme za povezivanje gradova).

S obzirom da mi u pristupanju EU imamo najsvježija iskustva, Turci žele i od nas učiti o tom procesu, ali pritom koristeći metodu povezivanja gradova i općina. Na skupu je bilo 200-ak predstavnika iz Turske i 14 zemalja EU: Našu zemlju predstavljali su Dubrovnik, Lepoglava i Maruševec.

- Ono što smo mogli iščitati iz bilateralnih sastanaka s nekoliko predstavnika turskih gradova je svakako njihova ozbiljna namjera da se ovaj oblik suradnje vrlo jasno konkretizira s nekim opipljivim rezultatima u budućnosti. - priopćio je dogradonačelnik Lepoglave Hrvoje Kovač, s kojim je na konferenciji bio i zamjenik načelnika Maruševca Mario Klapša. Kovač se uz to potrudio i da snimi 2 zanimljive fotke višemilijunskog Istanbula, kojima dominira most što povezuje Europu i Aziju.

Komentari