doznajemo

eTV - Čujete avione iznad grada? Biti će ih sve više, evo i zašto

Do povećanog prometa, kaže Bosilj, doći će nakon skorog otvaranja već ranije najavljenog jedinog servisa zrakoplova poslovne (business) avijacije u Hrvatskoj. Uz to, dodaje kako se prije daljnjih ulaganja trebaju riješiti imovinsko-pravni odnosi...
Objavljeno: 14.10.2022. 11:41

Zadnja izmjena: 14.10.2022. 11:44

Gostujući u našem eTV studiju, varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj osvrnuo se, između ostalog, na varaždinski aerodrom koji je u procesu revitalizacije te je pritom najavio još intenzivnija slijetanja aviona.

Do povećanog prometa, kaže Bosilj, doći će nakon skorog otvaranja već ranije najavljenog jedinog servisa zrakoplova poslovne (business) avijacije u Hrvatskoj. Uz to, dodaje kako se prije daljnjih ulaganja trebaju riješiti imovinsko-pravni odnosi.

- Obnovili smo krovište na zgradi hangara da više ne prokišnjava, ali imamo i otvorenih pitanja. Iako je bivši gradonačelnik, kada je dao 60% vlasništva Varaždin Airporta Winairu, praktički rekao da su svi sporovi završeni, proces još uvijek nije okončan jer imamo još tri spora i nesuglasice oko imovine. Odvjetnici moraju raščistiti da bismo krenuli u daljnja ulaganja jer to nije moguće sve dok se riješe imovinsko-pravni odnosi.

'Divlje parkiralište'

Nabrojivši ostale radove koji se provode na području Grada Varaždina, Bosilj je opisao i revitalizaciju Habdelićevog trga koja je upravo ovih dana započela.

- Ta površina je divlje parkiralište i već desetak godina ne liči ni na što. Za jedan turistički grad to je potpuno neprihvatljivo. Na novom trgu nalazit će se fontana, zasadit će se više drveća i apsolutno sve radimo po zakonu. Prijavljujemo gradilišta, dobivamo građevinske dozvole, radimo sa svim javno-pravnim tijelima te su zbog toga možda neki radovi krenuli kasnije. Obnovit ćemo 14 ulica i trgova, a toliko nije bilo rađeno prijašnjih godina.

Uz navedene radove, Bosilj je najavljeni projekt šetnice uz Plitvicu ocijenio "loše vođenim" te je pritom najavio pokretanje njene izgradnje od Gojanca, a radi još veće uštede energije, Grad od iduće godine planira uvesti LED javnu rasvjetu. Također, najavio je i porast osnovice plaće odgajateljica u gradskima vrtićima zbog inflacije, a time će osnovica biti ista kao i kod plaća svih 12 gradskih ustanova.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao varaždinski gradoačelnik Neven Bosilj pogledajte ovdje:

 

Komentari