varkom

Na Vinkovščaku u pogon pušten novi zdenac pitke vode vrijedan 2,9 milijuna kuna

Danas je na Vinkovščaku otvoren novi zdenac pitke vode, a tim povodom su se gradonačelnik Ivan Čehok i direktor Varkoma Željko Bunić obratili medijima informacijama o ulaganjima u tu vrstu infrastrukture i osiguravanju dovoljnih količina zdrave, pitke vode.
Objavljeno: 02.05.2019. 11:22

Zadnja izmjena: 11.10.2021. 19:19

Foto: Dario Jurčević

Danas je na Vinkovščaku u pogon pušten novi zdenac pitke vode, a tim povodom su se gradonačelnik Ivan Čehok i direktor Varkoma Željko Bunić obratili medijima informacijama o ulaganjima u tu vrstu infrastrukture i osiguravanju dovoljnih količina zdrave, pitke vode.

Početkom ovog tjedna Varkom je u sustav svoje vodoopskrbe pustio novi zdenac kapaciteta 800 litara u sekundi koji se sada nalazi na Vinkovščaku, a projekt je vrijedan oko 2,9 milijuna kuna.

- Ovo je jedan od četiri vodozdenca koja mi imamo. Na taj način je Varkom povećao svoj kapacitet pitke vode na otprilike 800 litara u sekundi, a ako se zna da je prosječna potrošnja 300 litara u sekundi onda možete vidjeti da Varaždin i Varkom imaju vrijedne zalihe svojih kapacitetea. - rekao je Bunić.

- Mi zapravo sada imamo vodu iz tri izvora koja se mogu miješati. Ako bi se dogodilo recimo da jednom od tih izvora izbije bilo kakav incident, ovi drugi zdenci će preuzeti opskrbu građana pitkom vodom. - dodao je Čehok.

 

Komentari