općina breznički hum

Načelnik Zoran Hegedić o provedenim projektima i programu 'Martinja v Humu'

Objavljeno: 02.11.2016. 11:31

Zadnja izmjena: 02.11.2016. 19:23

Foto: Arhiva

Tekuća godina je za načelnika općine Breznički Hum, Zorana Hegedića bila poprilično radna, no i plodonosna. U kratkom razgovoru ispričao nam je o provedenim energetskim obnovama vatrogasnih domova i Područne škole u Šćepanju, aktualnim projektima, ali i o bogatom programu 'Martinja u Humu' koje nam dolazi u susret.

Nedavno provedenim projektima, javna rasvjeta na području Općine je prenamijenjena u LED rasvjetu, dok su tri vatrogasna doma i Područna škola u Šćepanju potpuno energetski obnovljena, te je oformljeno grijanje na pelete, a u dva objekta postoji i dogrijavanje vode na solarni sustav, istaknuo je načelnik.

Zahvaljujući uštedama na električnoj energiji i grijanju koje su postignute energetskom obnovom Općina sada, po prvi put svojim studentima može omogućiti bespovratne stipendije, osnovnoškolcima radne bilježnice, a u planu je i podjela prigodnih poklona za novorođenčad.

'One man show'

Općina mnogo radi na pripremi i kandidiranju projekata na natječaje Europske unije, a na upit da li Općina ima kapacitete za pisanje projekata, načelnik odgovara - 'Nemamo službe kao velike općine, malo nas je i svi moramo zapeti!'.

 - Sami pišemo projekte, snalazim se i koristim volontere koji mi pomažu. Svake godine dobivamo jedan projekt, ili smo nositelji ili smo partneri. - rekao je načelnik i pritom napomenuo kako je on 'One man show', sve radi sam uz administrativnu podršku jednog volontera i osobe na stručnom osposobljavanju.

Vezano uz lokalne izbore koji će se održati sljedeće godine, načelnik je dodao: 'Do svibnja planiram posložiti neke stvari kao načelnik, a najvjerojatnije se budem kandidirao i dalje.'

Bogat program 'Martinja v Humu'

Budući da ovog vikenda, u petak, počinje tradicionalna manifestacija Martinje u Humu, načelnik je istaknuo kako se raznovrsnim programom u kojem su se dotaknuli svega, od sporta, kulture, pa sve do vatrogasaca nastoji uključiti što veći broj mještana.

Predstavit će se Humski vjesnik, specifične novine u kojem sve općinske institucije i udruge pišu o događajima u godini, održat će se likovne kolonije s gostima iz inozemstva,  te predstavljanje zbirke pjesama domaća mlade književnice.

Najmlađi će uživati u predstavama, u posjet će stići i grofica Lujza, a nastupiti će i limena glazba. Za stanovnike treće životne dobi bit će organiziran Senior party, dok će u ponudi biti i razne tradicionalne gastronomske delicije.

 

 

 

 

Komentari