"Biti će uvršten za 14 dana"

Nacional objavio da je projekt "Čačićeve pruge" odbačen - Županija kategorički demantira navode

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.09.2017. 11:02

Zadnja izmjena: 06.09.2017. 11:07

Foto: Arhiva

Tijesna većina vladajućih mogla bi biti dovedena u pitanje zato što je iz Strategije prometnog razvoja Hrvatske izbačena tzv. „Čačićeva pruga“, objavljeno je na internetskom portalu tjednika Nacional koji opširniju priču o cijeloj stvari najavljuje u svom tiskanom izdanju.

S obzirom da je riječ o jednome projekata o kojemu aktualni župan govori više godina te jednome od kapitalnih projekata koje je najavio u kampanji, vrijednome čak pola milijarde eura, obratili smo se uredu župana s upitom glede objavljenih informacijama.

U Varaždinskoj županiji kategorički sve odbacuju:

- Župan Varaždinske županije Radimir Čačić ostaje kod svih stavova koje je javno iznio. Kao što je dobro poznato javnosti, gospodin Čačić ne daje izjave danas da bi se sutra utvrdilo da su laž, kao što je ponekad praksa u politici. Projekt brze pruge, koji predviđa spajanje Zagreba preko Lepoglave s Varaždinom i Čakovcem, bit će putem dopune u roku od 14 dana uvršten u Strategiju prometnog razvoja koju će Vlada Republike Hrvatske predložiti Saboru, a s obzirom na propust administracije – stoji u odgovoru koji smo dobili iz Županije.

Komentari