konačna odluka

Nagodba s TH Investom spremna za potpis: Čekao se Varkom, on je odlučio danas

Varkom je bio posljednji od onih čija se čekala suglasnost, i nagodba je ovime spremna za potpis. Cijela stvar bi se, kako doznajmo, trebala razriješiti okvirno unutar mjesec dana.
Objavljeno: 05.05.2022. 12:59

Zadnja izmjena: 05.05.2022. 13:16

Foto: Arhiva

Suglasnost za nagodbu s T&H Investom danas je dao i Nadzorni odbor Varkoma, koji se sastao upravo tim povodom, a prezentaciju članovima održao je direktor Varkoma Bruno Ister.

Riječ je, podsjetimo, o postupku za koji aktualna gradska vlast ističe kako je ključan preduvjet za rješavanje baliranog otpada, a za što je SDP-ova vlast prethodno dobila suglasnost Gradskog vijeća, uključujući i HDZ. Čehokovi vijećnici nisu sudjelovali u glasovanju, Davor Patafta bio je suzdržan, a protiv je glasovao jedino Budimo grad.

- S jedne strane nalazi nam se „mač nad glavom“ težak 140 milijuna kuna i brojni zemljišni prijepori, a s druge strane nagodba od 16,8 milijuna kuna i razriješeni gordijski čvor sa zemljištima. Kad na vagu odgovornosti i moralnih dilema postavite ova dva utega, ne treba biti dileme da donosimo ispravnu odluku – riječi su kojima je nagodbu tom prilikom agrumentirao gradonačelnik Neven Bosilj.

Varkom je, inače, bio posljednji od onih čija se čekala suglasnost, i nagodba je ovime spremna za potpis. Cijela stvar bi se, kako doznajmo, trebala razriješiti okvirno unutar mjesec dana.

Tko sve sklapa nagodbu?

Nagodba se sklapa između čak sedam subjekata, a riječ je o Varkomu koji je o njoj odlučio danas, te drugih šest strana koji su o istoj pozitivne odluke donijeli već ranije: Gradu Varaždinu, najviše spominjanom T&H Investu (ranije VIS),  tvrtci Prvi faktor d.o.o. u likvidaciji, VIS Promotexu d.o.o., Vadom ulaganjima d.o.o. i Javnoj ustanovi „Gradski stanovi“.

Komentari