naputak varaždinske županije

NAJAVA SE OSTVARILA Slijede sankcije za učenike koji koriste mobitel pod nastavom

Već smo i prije najavili kako Varaždinska županija planira poslati svim osnovnim i srednjim školama naputak prema kojem bi se kućnim redom trebalo zabraniti korištenje mobitela u školi, a kako doznajemo od dožupana Tomislava Paljaka, ova se najava sada i ostvarila, a u ovome trenutku, škole ovaj naputak implementiraju u svoj kućni red.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.12.2018. 07:57

Zadnja izmjena: 10.12.2018. 08:59

Već smo i prije najavili kako Varaždinska županija planira poslati svim osnovnim i srednjim školama naputak prema kojem bi se kućnim redom trebalo zabraniti korištenje mobitela u školi, a kako doznajemo od dožupana Tomislava Paljaka, ova se najava sada i ostvarila I škole već naputak implementiraju u svoj kućni red.

Naime, mobiteli će se sada moći koristiti samo u kontroliranim uvjetima, odnosno kada im profesor to dozvoli, a novim kućnim redom oni će se morati ugasiti čim uđu u zgradu škole. Kako nam je objasnio dožupan Paljak, ako se učenike uhvati s upaljenim mobitelima na nastavi, nastavnici, dežurni učitelji ili ravnatelj mogu ga privremeno oduzeti i zvati roditelje da dođe po njega. Osim toga, na provjerama znanja škola će osigurati jednu kutiju u koju će svi učenici morati staviti svoje mobitele kako na ispitima ne bi došlo do varanja. 

 

Komentari