Najbolji mladi kuhari učenici Gospodarske škole Varaždin

Objavljeno: 20.10.2014. 09:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Dani hrvatskog kulinarstva

Izvor: galerija-images/kamelija kup gospodarska skola

Učenici Mateja Tomašković i Marin Sambolek iz Gospodarske škole Varaždin pobjednici su 9. Kamelija kupa u kategoriji kuhara, a najbolja mlada slastičarka je Ana-Marija Dorotić iz Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole u Samoboru.  

Mateji i Marinu mentorica je bila Nevenka Bosilj, a Ana-Mariju je za natjecanje pripremao Josip Grdanjski.

Kamelija kup, koji se održava u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva, natjecanje je učenika srednjih strukovnih škola za zanimanja kuhar i slastičar, a od prošle godine učenici se natječu u dvije kategorije – kuharskoj i slastičarskoj.

Učenici kuhari imali su zadatak od zadanih namirnica pripremiti meni od tri slijeda, a slastičari su morali napraviti svečanu tortu.

U kategoriji kuhara, drugo mjesto pripalo je Filipu Bačanu i Valeriji Škrlec iz Srednje škole Ivan Seljanec iz Križevaca, a na treće mjesto plasirale su se učenice Srednje strukovne škole Vinkovci, Ana-Marija Stanković i Estera Marić.

U kategoriji slastičara drugo i treće mjesto osvojile su Martina Alilović iz Srednje strukovne škole Vinkovci, odnosno Antonija Benčić iz Gospodarske škole Instituto professionale iz Buja.

{gallery}kamelija kup gospodarska skola{/gallery}

 

Komentari