sastanak u ministarstvu

Nakon današnjeg potpisa bale još korak bliže odvozu - evo u čemu je bila stvar...

Objavljeno: 27.02.2019. 10:45

Zadnja izmjena: 27.02.2019. 11:13

U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike potpisana je suglasnost za sanacijski program lokacije Brezje, što je još jedan korak dalje u stvaranju preduvjeta za konačno rješavanje problema bala u Varaždinu.

Tim riječima značaj ove suglasnosti opisali su resorni ministar Tomislav Ćorić i predsjednik vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, dok je saborski zastupnik Anđelko Stričak pohvalio Vladu Andreja Plenkovića, riječima da je trebalo proći 14 godina, da bi tek sadašnja vlada izrazila spremnost za pomoć u rješavanju ovoga problema.

- Današnji događaj je potvrda ispravnosti naše hrabre odluke s Gradskog vijeća kojom smo učinili prvi korak da se Varaždin doslovno spasi od bala, a da ona nekada zelena livada na ulazu u grad ponovno bude zelena - izjavio je Damir Habijan, predsjednik gradskog HDZ-a.

- Ministar nas je upoznao s koracima koje je potrebno da Grad Varaždin poduzme da bi se to počelo rješavati i naravno o mogućnosti sufinanciranja od 40% s državne razine - pojasnio je nakon sastanka saborski zastupnik Anđelko Stričak, dodavši  kako je osobno inicirao i održao nekoliko sastanaka na ovu temu.

- Najbitnije i najvažnije je da se pokuša pronaći način da naši građani ne plaćaju njihov odvoz i sanaciju, jer su oni to već odavno platili. Mi s državne razine moramo pomoći tu sanaciju, kao što se pomagalo i drugim sredinama i gradovima u takvim situacijama – riječi su koje je nakon sastanka izjavio Josip Križanić.

Podsjetimo, na prošlotjednoj sjedini Gradskog vijeća Grada Varaždina donešena je odluka o stavljanju van snage Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za obavljanje komunalne djelatnosti baliranog miješanog otpada s područja Grada Varaždina.

Komentari