odluka

Nastava za učenike Medicinske škole će privremeno biti organizirana u Prvoj gimnaziji

Objavljeno: 13.01.2022. 12:50

Zadnja izmjena: 13.01.2022. 12:50

Pošto se u sklopu Medicinske škole Varaždin gradi Regionalni centar kompetentnosti, za učenike će nastava od 28. veljače biti organizirana u Prvoj gimnaziji Varaždin.

Sporazum o korištenju školskog prostora i opreme te školske sportske dvorane potpisali su danas u Županijskoj palači župan Anđelko Stričak te ravnateljice Prve gimnazije Varaždin i Medicinske škole, Janja Banić i Mirjana Grabar Kruljac.

- Dogradnjom će se dobiti 2.300 kvadrata novog prostora. Paralelno s tim potrebno je rekonstruirati i postojeću zgradu Medicinske škole, s čime bi se krenulo 1. ožujka. Zbog toga ćemo za učenike Medicinske škole nastavu organizirati u poslijepodnevnoj smjeni u Prvoj gimnaziji Varaždin. Uvjeren sam da će se zahvaljujući naporima ravnateljica i resornog pročelnika Miroslava Huđeka nastavni proces za obje školske ustanove odvijati bez teškoća – istaknuo je župan Stričak.

Za učenike Medicinske škole nastava će od ponedjeljka do petka biti organizirana u poslijepodnevnoj smjeni, a subotom u jutarnjoj smjeni. Nastava će biti tako organizirana do ishođenja pravomoćne uporabne dozvole za dograđeni i rekonstruirani objekt Medicinske škole.

O završetku radova

- S obzirom na ugovorene rokove, radovi na zgradi Medicinske škole bi trebali biti završeni tijekom ljeta, tako da je planirani povratak učenika u mjesecu rujnu – rekao je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek. 

Komentari