sastanak?

NASTAVAK TRAKAVICE Avar i Bunić na sastanak s gradonačelnikom sad pozivaju i Kišića

Objavljeno: 03.11.2016. 14:27

Zadnja izmjena: 03.11.2016. 14:33

Već neko vrijeme traje ovo posredno 'dopisivanje' izmeću gradonačelnika Habuša te vijećnika Avara i Bunića oko rješenja za balirani otpad u Brezju, odnosno zaduženja Grada za 70 milijuna kuna. Danas su Avar i Bunić odlučili poslati još jedno priopćenje upućeno Habušu, a ovaj put su ga začinili s još jednim akterom, a to je Alen Kišić.

Podsjetimo, u jednom trenutku se žestoka javna rasprava između Habuša i dvojice vijećnika svela na put prema istom cilju, pa čak i istim sredstvima, kad su Avar i Bunić rekli kako će oni ustvari nisu glasali protiv rebalansa proračuna iz razloga načina zaduženja. Također kazali su kako će i sami uputiti upit Ministarstvu financija, s potpuno konkretnim pitanjima te se ispričati gradonačelniku ukoliko odgovori budu onakvi kako ih on tumači.

Jučer je gradonačelnik također poslao priopćenje u kojem na početku ističe da je njihova prepiska rezultirala dogovorom o suradnji, te se veseli što će uskoro dobiti još jedno mišljenje ministarstva, ali ovog puta nedvojbeno. 

>>Habuš Buniću i Avaru: 'Obavijestite javnost o odgovoru Ministarstva, ne očekujem nikakvu ispriku'

U priopćenju koje su poslali Avar i Bunić stoji kako sa zadovoljstvom prihvaćaju Habušev poziv da njega, ali i varaždinsku javnost,  obavijeste o odgovoru koje će dobiti iz Ministarstva.

"Da se makar upoznamo"

- Moramo naglasiti da je naša uloga u rješavanju problema bala bitno precijenjena budući da mi niti do 2013. niti danas nismo bili dio izvršne vlasti. Svoja mišljenja i argumente iznosili smo na Gradskom vijeću, a mnogima je zasmetalo što je iznošenje naših stavova u pravilu bilo dosta glasno. Isto tako naši prijedlozi su, većinom bili preglasani - istaknuli su.

Podsjetili su tako priopćenjem i tko je upravljao zemljom od 2011. godine, misleći na  SDP, dok je Županiju i Grad vodio HNS. 

- I upravo iz tog razloga što je baš SDP od 2011. imao svog premijera (Zoran Milanović), te dva ministra Zaštite okoliša i prirode (Mirela Holy i Mihael Zmajlović) nemalo nas čudi što današnji Predsjednik gradske organizacije SDP-a smatra „suludim“ da problem bala nije riješen. No, ako se Gradonačelnik slaže i gospodin Alan Kišić je dobrodošao na zajednički sastanak. Da se makar upoznamo.  A ako gospodin Kišić nema dovoljno faktografskih informacija, u prilogu za sastanak šaljemo slike i detalje obnašanja dužnosti navedenih državnih političara od 2011. do 2016. godine (izvor WIKIPEDIA) - stoji u priopćenju koje dosita i sadrži fotografije navedenih političara.

Priopćenje zaključuju tim da će, s obzirom da nisu zaraćene strane već oponenti u političkoj areni, danas uputiti telefonski poziv Gradonačelniku i dogovoriti sastanak, na kojem ćemo, nakon što im on pokaže pitanje postavljeno Ministarstvu financija, mi njemu pokazati naša pitanja uključujući i dokumentaciju koju posjedujemo te koja će kao prilog biti poslana Ministarstvu financija.

 

Komentari