Nastavlja se program "Abeceda humanosti, učim i djelujem"

Objavljeno: 22.05.2015. 10:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

S obzirom na dosadašnju uspješnu suradnju s dječjim odgojno-obrazovnim ustanovama  u provedbi programa rada s mladima, provedenom evaluacijom i uočenim problemima GDCK Novi Marof odlučilo se za nastavak provedbe programa rada s mladima, pod nazivom „ABECEDA HUMANOSTI, UČIM  DJELUJEM", koji osim već poznatih tema  ima i neke nove poput  volonterstva i socijalnih vještina.

Program je dobio pozitivnu ocjenu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, po mjeri financiranje zapošljavanja u javnom radu - pojedinačni projekti, te su osigurana novčana sredstva u iznosu od   oko 24 tisuće kuna, odnosno 50% iznosa bruto plaće asistentice za rad s mladima, Dijane Ivanušec, za razdoblje od  13.04.2015.  do 12.04.2016. Preostali novac za realizaciju programa namaknuti će se iz proračuna GDCK Novi Marof.

Program se već treću godinu za redom provodi na području šest jedinica lokalne samouprave – Gradova Novi Marof i Varaždinske Toplice te općina Breznički Hum, Breznica, Ljubešćica i Visoko. Naglasak programa je na promicanju demokratskih vrijednosti, osobito ljudskih prava, upoznavanje s humanitarnim organizacijama i njihovim aktivnostima, uključivanje djece i mladih u rad Crvenog križa kroz osnivanje Kluba mladih i volonterstvo, poticanje na toleranciju i multikulturalno razumijevanje te učenje životnih vještina i spriječavanje rizičnih ponašanja.

Upravo je u tijeku prva radionica, "Upoznaj Crveni križ", vezana uz obilježavanje Tjedna Crvenog križa. Tijekom ljeta se planira osnivanje Kluba mladih Crvenog križa Novi Marof kao i održavanje radionica na temu Socijalne vještine i mladi.

Komentari