spašavanje proračuna

NAZIRE LI SE DOGOVOR? Habuš i Kišić uz po koju packu ipak spremni pružiti ruku Habijanu

Objavljeno: 11.01.2017. 12:55

Zadnja izmjena: 11.01.2017. 13:01

Foto: Arhiva

Nakon današnje presice lidera varaždinskog HDZ-a Damira Habijana na kojoj je pozvao aktualne gradske vlasti na dogovor o donošenju proračuna, pitali smo za reakcije Habuša i Kišića.

Iz njihovih je odgovora - unatoč određenim kritikama na račun HDZ-a - jasno da su oni načelno pozitivno prihvatili Habijanov prijedlog i spremni su za dogovor.

'Moja ruka je pružena'

- Pa ja sam prvi predložio dogovor, rekao sam vijećnicima da znaju gdje sam i da se jave onog trenutka kad budu imali 13 glasova. Moja je ruka pružena. - izjavio je Habuš.

Na naše pitanje po kojem će se od dva modela obaviti cijeli proces, Habuš je odgovorio kako nema ništa protiv da se formira skupina u kojoj bi svaka stranka dala po jednog predstavnika, ali uz garanciju da će se proračun izglasati.

- Ako znaju kakvu su štetu nanijeli neizglasavanjem proračuna - spreman sam na dogovor. Bolje je to učiniti što prije, ne čekati kraj ožujka. Donesemo li proračun, recimo, krajem siječnja, uštedjeli smo dva mjeseca. - zaključio je Habuš, koji je ubrzo nakon našeg razgovora poslao medijima pisano priopćenje sličnog sadržaja.

'Nadam se da je ovaj put iskreno'

Šef varaždinskih SDP-ovaca Alen Kišić također je načelno podržao prijedlog HDZ-a, smatrajući da je to najbolje rješenje za građanke i građane Varaždina. Ipak je izrazio žaljenje što HDZ nije prije bio ovako zainteresiran za donošenje proračuna, nego je tada želio samo rušenje, ne ponudivši nikakve amandmane.

- No nadam se da je ovog puta iskreno. Ako je tako, nema razloga da ne podržimo, bez obzira što je inicijativa HDZ-a, kao što smo to podržali i na zadnjem Gradskom vijeću u raspravi oko Varkoma. I tu je razlika, mi uvijek gledamo na dobrobit Grada Varaždina bez obzira tko je predlagatelj. Volio bih kada bi i u HDZ-u isto razmišljali, a ne bili uvijek i u svemu protiv. - izjavio je Kišić.

 

 

Komentari