POVRATAK DOZVOLE

Na varaždinski aerodrom stiže Rimčeva Nevera, a ponovno i letovi?

Objavljeno: 09.09.2021. 15:58

Zadnja izmjena: 09.09.2021. 15:58

Foto: Dino Možek

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, gradsku vijećnicu Silviju Cupar (HDZ) zanimalo je hoće li se na varaždinskom aerodromu održati prezentacija Rimčeve Nevere.

Takva informacija se, prema svemu sudeći, pojavila u gradskim kuloarima, no gradonačelnik Neven Bosilj joj nije mogao reći hoće li do takvog eventa zaista i doći. 

– Priprema se jedna prezentacija, no još nije u potpunosti definirana i to je razlog zašto o tome još nitko nije obaviješten.

Bosilj je, međutim, otkrio kako bi u roku od nekoliko dana trebala stići dozvola za otvorenje aerodroma.

- Odrađeni su značajni poslovi i očekujem dozvolu u roku od nekoliko dana, nakon što smo, nažalost, početkom godine zbrisani sa svih zrakoplovih karata Hrvatske i Europe.

Ponovno letovi?

Gradonačelnik Bosilj najavio je i dolazak delegacije s vrha Calzedonie.  - S njima ćemo definirati njihovu donaciju, odnosno njihovo ulaganje. Napravit ćemo i noćna slijetanja i polijetanja. Taj aerodrom je jedan biser kojeg moramo početi koristiti, a koji je nažalost kroz zadnja dva koncesionara bio neadekvatno održavan i devastiran. Imamo projekte. Aplicirat ćemo ga i na ITU - zaključio je Bosilj.

Komentari