Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave u novom međunarodnom projektu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 19.05.2015. 09:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Šibenski portal

Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave od 8. do 17. svibnja provodila je novi međunarodni projekt u Šibeniku...

Tema projekta je povezivanje formalnog obrazovnog sustava s privatnim sektorom, odnosno omogućiti mladima kvalitetne uvjete za primjenu stečenog teorijskog znanja u praksi. Ukupna vrijednost projekta je 187 tisuća EUR, a 80 posto budžeta je osigurala Euroska komisija.

Cijeli projekt traje ukupno 16 mjeseci, a ovo je, nakon Slovenije u prosincu 2014., bila druga aktivnost projekta. Slijede seminari u Kazahstanu, Iraku i Jemenu.

Mlade iz različitih europskih i azijskih zemalja koji su boravili u Šibeniku borave u okviru programa Europske komisije Erasmus +, ugostio je gradonačelnik Željko Burić.

– Vesele nas ovakvi susreti jer je multikulturalna suradnja nužna za kvalitetan i održiv razvoj odnosa među europskim i svjetskim zemljama. Vi ste oni koji ćete kreirati našu i političku i poslovnu budućnost, zato je vrijedno vaše međusobno upoznavanje i stjecanje razumijevanja za kulture i način života različitih naroda – rekao je Burić, poželjevši mladima ugodan boravak u Šibeniku.

Burić je naglasio i da je Šibenik grad koji otvara nove perspektive mladima kroz sektor obrazovanja, ali i društvenog života , koji uvelike kreiraju upravo mladi.

Komentari