bitka za proračun

NIKAD NEIZVJESNIJE Upravo započela sjednica Gradskog vijeća - očekuje li nas drama oko izglasavanja proračuna?

Objavljeno: 29.12.2016. 09:12

Zadnja izmjena: 29.12.2016. 09:13

Foto: Arhiva

Nešto iza 9 sati započela je 30. sjednica Vijeća Grada Varaždina, na kojoj se prvenstveno trebaju izglasati stavke koje se tiču proračuna za 2017. godinu. Na sjednici su prisutni svi članovi Vijeća. Mi ćemo sjednicu pratiti sve vrijeme i promptno izvještavati o najbitnijim odlukama.

I dok se do jučer činilo kako ne bi trebalo biti većih problema oko proračuna, nakon presice koju je održao SDP gdje su odlučno tražili usvajanje amandmana i zaprijetili odbijanjem proračuna, danas su stvari puno neizvjesnije. Mogli bismo reći da je po tom pitanju ovo najneizvjesnija sjednica Gradskog vijeća u ovom sastavu.

>> NOĆ ODLUKE SDP navečer Habušu šalje uvjete za podršku Proračunu

SDP je najavio slanje amandmana, a do jučer popodne, kad smo kontaktirali gradonačelnika Habuša, oni njemu još nisu bili poslani, tako da nije iznio određeniji stav po tom pitanju. 

>> Habuš neodređen oko SDP-ovih uvjeta - evo što je rekao

Tek na sjednici ćemo saznati rezultate rasprava o amandmanima koji su najavljeni u posljednji čas, što je kod lidera oporbenog HDZ-a Damira Habijana izazvalo sumnju da se radi prvenstveno o političkim igrama između SDP-a i HNS-a.

>> Habijanov komentar na današnju presicu SDP-a: 'To su samo igre između SDP-a i HNS-a'

Komentari