Peto izdanje

Niz predavanja, radionica, interaktivni 3D maping i program elektronske glazbe na MOP Špancirfest festivalu

Objavljeno: 20.05.2016. 12:10

Zadnja izmjena: 20.05.2016. 12:13

Foto: TZ Varaždin

Od ponedjeljka 23. svibnja do subote 28. svibnja održat će se MOP ŠPANCIRFEST Multimedia festival koji donosi niz predavanja i radionica s područja digitalne kulture i multimedije, kao i programe elektronske glazbe te interaktivni 3D maping na gradskoj vijećnici.  

Otvaranjem izložbe Daria Belića Where is the beginning of our private space? te izložaba dizajnerskih radova studenata UNIN-a i fotografija selektiranih u sklopu UNIN Mediapitcha  u   ponedjeljak  23. svibnja 2016. u Galerijskom centru Varaždin počinje MOP ŠPANCIRFEST Multimedia festival.

Predavanja

Tijekom festivala u  varaždinskom HNK-u održat će se trinaest predavanja koja  obuhvaćaju oblikovanje digitalnih medija, a u palači Herzer šest  radionica s tematikom  digitalnih tehnologija i principa njihovog korištenja u stvarnom radnom okruženju.  Festival po prvi puta uvodi sadržaje  za djecu osnovnoškolskog uzrasta te će se u subotu 28. svibnja u Šetalištu Vatroslava Jagića održati  kreativna radionica uvoda u  dizajn. 

U sklopu programa City&Party u petak 27. svibnja i u subotu 28. svibnja  u  Sceni&Baru Zvonimir Rogoz i kafićima Lavra, My Way, Elephant, Mea Culpa i Aquamarin održat će se party program u kojem će između ostalog sudjelovati  Chui te  Chew the Fat! Croatia.  Festival je ove godine izašao i na otvorene prostore te će na gradskoj vijećnici Ivan Lušičić Liik izvesti interaktivni 3D maping ORNAMENT III. Sva događanja na MOP ŠPANCIRFEST Multimedia festivalu su besplatna.

Peto izdanje

Udruga MOP je započela sa službenim radom 2014. godine, a s organizacijom MOP festivala krenulo se već u proljeće 2012. godine. Varaždinski festival multimedije  do sada je održan 4 puta kao godišnji regionalni festival kroz koji se promiče multimedija i digitalna kultura, a  s naglaskom na razmjeni znanja i kreativnom korištenju novih tehnologija u umjetnosti, znanosti i dizajnu.

Pošto je osnovni cilj i Udruge MOP i Špancirfesta  razvoj kreativnih i kulturnih industrija, od ove godine partner Udruge MOP i suorganizator festivala multimedije je Turistička zajednica grada Varaždina. Isto tako, Udruga MOP će se kao partner uključiti u organizaciju Špancirfesta, a kroz tu suradnju Špancirfest će napraviti bitan korak u realizaciji svojega plana da postane cjelogodišnji festival.  Štoviše, udruživanjem kreativnih i organizacijskih kapaciteta festival multimedije će ojačati i programski i organizacijski te će se proširit varaždinskom povijesnom jezgrom te generirati dodatni turistički promet.

Komentari