reakcija

Čehokova lista: Nitko nije imao povlašteni položaj, a Grad ovim potezom ide na ruku HT-u

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.02.2022. 11:15

Zadnja izmjena: 08.02.2022. 11:15

Nakon što je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj najavio novi model naplate korištenja telekomunikacijske infrastrukture u Varaždinu, priopćenjem za medije javili su se iz NL Ivana Čehoka.

  • Bosilj: Infrastruktura d.o.o na mene vrši pritisak, Čehok im je dao povlašteni položaj, više OVDJE.

Podsjetimo, Bosilj je nakon najave novog modela naplate ustvrdio da tvrtka  Infrastruktura d.o. na njega vrši pritisak zajedno s predstavnicima bivše gradske vlasti kojima su kako kaže, u bivšem mandatu omogućili ''povlašteni položaj''. S druge strane, Zlatan Avar tvrdi kako navedena tvrtka nije imala nikakav povlašteni položaj te da Bosilj ovim napadom želi ''zabašuriti činjenicu'' da pravo služnosti netransparentno namjerava pretvoriti u pravo puta - naknadu koja se plaća za prolazak infrasktrukture zemljištem, bilo građevinskim ili poljoprivrednim.

- Krucijalna razlika između prava služnosti i prava puta jest u tome što je naknadu za pravo služnosti po ugovoru iz 2007. određivao grad Varaždin dok naknadu za pravo puta ne određuje grad nego država, što odgovara HT-u koji već neko vrijeme najavljuje da ta se ta naknada treba smanjiti čak za 75% sadašnje vrijednosti - napisao je Avar i dodao kako se bivša gradska vlast suprotstavila HT-ovim namjerama da DTK ( distributivnu telekomunikacijsku kanalizaciju) proglase svojim vlasništvom.

 

 

Komentari