konferencija za medije

Nogometnu akademiju NK Varaždina Varaždinska županija podržala s 500.000 kuna

Projekt Nogometne akademije NK Varaždina Varaždinska županija je sufinancirala s 500.000 kuna u 2019. godini, a sukladno odluci Županijske skupštine. O tome su na konferenciji za novinare danas govorili župan Radimir Čačić i predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.12.2019. 12:12

Zadnja izmjena: 23.12.2019. 12:12

Projekt Nogometne akademije NK Varaždina Varaždinska županija je sufinancirala s 500.000 kuna u 2019. godini, a sukladno odluci Županijske skupštine. O tome su na konferenciji za novinare danas govorili župan Radimir Čačić i predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek.

- Kao što vam je poznato, svim jedinicama lokalne samouprave iz Varaždinske županije predložili smo model sufinanciranja Nogometne akademije NK Varaždina na temelju udjela izvornih prihoda u ukupnim izvornim prihodima proračuna svih općina, gradova i Županije. Čisti i transparentan model su, uz Županiju, prihvatile i uplate izvršile općine Visoko i Vinica, a Grad Varaždin, čije ime klub nosi, uplatio je manje od 50 posto iznosa. Smatram da je naša društvena obveza podržati Nogometnu akademiju kako bi djeca radila s kvalitetnim trenerima te uz minimalno kvalitetne infrastrukturne uvjete – rekao je župan Čačić, naglasivši kako se nada da će se priključiti i druge općine i gradovi, kao i Grad Varaždi u omjeru izvornog proračuna.

Cvek: "Nisam očekivao samo dvije općine"

Stjepan Cvek, predsjednik NK Varaždina, naveo je da uvjeti za treniranje djece trenutno nisu dobri: "Važna su nam ova sredstva Varaždinske županije. U našu Nogometnu akademiju su uključena djeca od 8 do 18 godina starosti, a natječu se uglavnom u prvoligaškim natjecanjima te ostvaruju vrlo dobre rezultate. Treba se prisjetiti da smo prije sedam godina bili izbačeni iz Prve hrvatske lige, klub je bio devastiran i sva djeca odlazila su u okolne klubove, najviše u Sloveniju. Danas lovimo zamašnjak, a odluka Županije će nam pri tome puno pomoći, posebno u ostvarenju cilja da nogomet u Varaždinu i Varaždinskoj županiji vratimo na svoje mjesto. Mislim da idemo dobrim putem, rezultati koji se ostvaruju u svim starosnim kategorijama to potvrđuju – rekao je Stjepan Cvek i naveo da nije očekivao da će se samo dvije općine uključiti u sufinanciranje Akademije.

Kad su u pitanju uvjeti rada u Nogometnoj akademiji, Cvek je naveo da trenutno koriste i terene u okolici Varaždina, jer su se postojeći potrošili budući da nisu bili primjereno održavani. - Upravo završavamo treći teren koji je 14 godina bio izvan funkcije, a za što smo dobili i donaciju Hrvatskog nogometnog saveza. Osim u uređenje svlačionica i drugih prostorija, dio sredstava će se utrošiti i na osiguravanje smještaja oko stadiona. Uredit ćemo smještaj s oko 15 kreveta i dnevnim boravkom, prvenstveno za djecu koja poslije škole dolaze na trening. Time ćemo im osigurati prostor za odmor i učenje kako bi se mogli posvetiti treniranju – najavio je Cvek.

Komentari