da se ne bi zaletjeli kao do sada...

Nova organizacija parkiranja u krugu bolnice - nema više nepotrebnog vozikanja i stvaranja gužve

Objavljeno: 15.12.2017. 17:58

Zadnja izmjena: 15.12.2017. 17:58

Od ponedjeljka, 18. prosinca, u Općoj bolnici Varaždin vrijedi novi sustav parkiranja koji će konačno riješiti probleme s gužvama i parkiranjem u krugu bolnice, a ujedno će se spriječiti daljnja devastacija zelenih površina.

Budući da su u Općoj bolnici Varaždin u tijeku opsežni građevinski radovi na energetskoj obnovi objekata istovremeno se pristupilo reorganizaciji sustava parkiranja unutar bolnice kako bi se osigurao dovoljan broj parkirnih mjesta i spriječile gužve, neprimjerene za krug bolnice.

Dodatnih 240 parkirnih mjesta...

Dakle, na prostoru bivšeg heliodroma uređeno je parkiralište za zaposlenike Opće bolnice Varaždin, a postojeće veliko parkiralište na ulazu u bolnicu je objedinjeno. Točnije, dosadašnja dva parkirališta – jedno za posjetitelje, a drugo za zaposlenike sada je kao jedno parkiralište rezervirano isključivo za pacijente i posjetitelje bolnice.

Uređenjem novog parkirališta za zaposlenike na prostoru bivšeg heliodroma dobiva se dodatnih 240 parkirnih mjesta te je uz 230 postojećih parkirnih mjesta u krugu bolnice, sadašnja brojka 470 parkirnih mjesta.

Nema više nepotrebnog vozikanja automobilima po krugu bolnice...

Prema tome, u bolnički krug više se neće moći ulaziti automobilima kao do sada već će to biti moguće jedino automobilima osoba s posebnim potrebama za koje je osiguran određen broj parkirališnih mjesta u samom krugu bolnice.

- U bolnički krug omogućit će se ulazak isključivo automobilima kojima vozači dovezu nepokretnog pacijenta, malo dijete ili osobu s posebnim potrebama, ali će vozačima automobila zadržavanje biti dozvoljeno samo do 15 minuta. Budući da će biti osiguran dovoljan broj parkirnih mjesta na velikom parkiralištu kod ulaza u bolnicu, nema razloga da svi oni koji mogu prošetati nekoliko koraka do mjesta gdje idu na pregled ili zahvat, vađenje krvi ili laboratorijsku dijagnostiku ili nešto slično, ne odu od parkirališta do tamo pješke - naglasio je ravnatelj Kudelić.

Sustav naplate bit će organiziran kao i do sada, a za parkiralište na ulazu u bolnicu vrijedit će naplata kao i u svim ostalim dijelovima grada. Za korisnike bolnice odnosno posjetitelje bit će dostupno 176 parkirnih mjesta za koje će se i dalje plaćati cijena od 5 kuna po satu u radne dane od 7 do 19 sati te subotom od 7 do 15 sati dok se nedjeljom i blagdanom parkiranje ne naplaćuje.

 

 

 

 

Komentari