u znaku dugoročnih investicija

FOTO: MOSTOVI DUGI DO 120 METARA Na svečanoj sjednici prezentirana obilaznica Novog Marofa

Objavljeno: 09.06.2018. 08:56

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:50

Foto: Viktor Hranić

U Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj je protekla godina ocijenjena kao prekretnica u suvremenoj povijesti grada, budući da je tijekom posljednjih godinu dana u Novi Marof uloženo oko 95 milijuna kuna na više od 50 radilišta u gradu.

Tim povodom sjednici su, uz predstavnike lokalne samouprave, nazočili brojni predstavnici resornih ministarstava, te državnih i županijskih tvrtki, kojima je gradonačelnik Siniša Jenkač u više navrata zahvalio na uspješnoj suradnji, a predstojnik Ureda Uprave Hrvatskih cesta Goran Puž te glavni projektant Projektnog biora „Palmotićeva 45“ Hrvoje Gašpić okupljenima su prezentirali konkretan projekt izgradnje obilaznice, za koju ovih dana kreće otkup zemljišta. Između ostaloga istaknuto je da će obilaznica, za koju je gradonačelnik rekao da se čeka 35 godina, imati čak tri mosta, od kojih će jedan biti dug 120 metara; tri kružna i tri trokraka raskrižja; bukobrane u Presečnom i drvored kod Čreta, te je sada riječ o prioritetnom državnom projektu.  

Dobro uhodana praksa prijava projekata

Osim obilaznice, naglašano je da će budućnost Novog Marofa dugoročno obilježiti  predstojeća izgradnja kanalizacije (aglomeracije) vrijedna 130 milijuna kuna i širokojpojasni internet, na čijem se uvođenju Novi Marof ujedinio sa susjednim s Varaždinskim Toplicama i susjednim općinama (Ljubešćicom, Brezničkim Humom, Breznicom i Visokom). Gradi se i desetljeće očekivani Centar za socijalnu skrb, za dječji vrtić je ishođeno rekordnih 6,7 milijuna kuna - što sve zajedno, kako je rečeno - govori o dobro uhodanoj praksi prijava projekata.

- Hvala svima koji nam pomažu na ovom putu, on nije lagan, ali kao što je predsjednik rekao, imamo dovoljno energije i snage da guramo dalje. Nitko nije čarobnjak da probleme može riješiti preko noći, ali hrabri smo i imamo želje.  Naša gradska uprava jedna je od najmanjih na području županije i trebamo gledati da je ojačamo, da u budućnosti možemo još više – rekao je Jenkač, posebno se zahvalivši Hrvatskim cestama i ministru Olegu Butkoviću za suradnju na projektu obilaznice.

Komentari