održivost

Novi Marof dobio sredstva za Akcijski plan energetski održivog razvoja

Objavljeno: 26.06.2023. 17:06

Zadnja izmjena: 26.06.2023. 17:07

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Novi Marof zajedno rade na ostvarivanju energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama. Povodom tog cilja, sklopljen je ugovor o neposrednom sudjelovanju Fonda u sufinanciranju radnih podloga za izradu Akcijskog plana energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP) te Izvješća o njegovoj provedbi, putem dodjele sredstava pomoći.

Fond će pružiti financijsku potporu u iznosu do 6.200 eura, što čini 40% procijenjenih i opravdanih troškova izrade SECAP-a i Izvješća o provedbi SECAP-a. Ukupni troškovi projekta procijenjeni su na 15.500,00 eura (sa PDV-om), a suradnja s Fondom pruža značajnu podršku u ostvarenju tih ciljeva.

Gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Fondom te je istaknuo važnost Akcijskog plana energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama.

-Energetski održivi razvoj predstavlja ključni cilj za naš grad jer važno je osigurati ravnotežu između naših potreba i zaštite okoliša. Energetski održivi razvoj nije samo pitanje odgovornosti prema okolišu, već i način da osiguramo energetsku sigurnost, smanjimo troškove energije i potaknemo inovacije. Ovaj plan će omogućiti učinkovito upravljanje energetskim resursima i prilagodbu zajednice na izazove klimatskih promjena – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Ovim ugovorom, Grad Novi Marof potvrđuje svoju predanost energetski održivom razvoju, a uz podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, cilj je stvoriti bolju budućnost Grada

Komentari