Promjene

Izglasan akt koji može imati snagu 50 godina: Centar Novog Marofa potpuno se mijenja

Stanovnici Novog Marofa ovime u budućnosti dobivaju novi stambeno-poslovni i društveni kompleks, a na njemu se na temelju sada donesenog akta, odnosno Urbanističkog plana uređenje - predviđaju vrlo široke mogućnosti za izgradnju: od škola i vrtića do doma za starije i nemoćne, stambenih zgrada i tako dalje....
Objavljeno: 28.12.2021. 18:43

Zadnja izmjena: 28.12.2021. 19:13

Foto: Arhiva

Grad Novi Marof izglasao je proračun za 2022. godinu, ali i Urbanistički plan uređenja, kojem je zadatak, kako je rekao gradonačelnik Siniša Jenkač - da Novom Marofu osigurava razvoj za sljedećih 50 godina.

Na tom strateškom dokumentu, istaknuo je gradonačelnik, radilo se pune dvije godine, a riječ je o sveobuhvatnom projektu izrade novog urbanističkog plana centralnog naselja Novi Marof i kontaktnih zona. Povećava se izgradivost pojedinih građevinskih područja, a sadržajno se prenamijenjuje jedan veliki kompleks.

- Radi se o 33 tisuće kvadrata bivšeg pogona Levi's, koji je u privatnom vlasništvu Varteksa i kojeg smo prenamijenili u stambeno-poslovnu zonu - rekao je gradonačelnik o donesenom aktu i odluci.

Stanovnici Novog Marofa ovime u budućnosti, kako je pojasnio, dobivaju novi stambeno-poslovni i društveni kompleks, a na njemu se na temelju sada donesenog akta, odnosno Urbanističkog plana uređenje - predviđaju vrlo široke mogućnosti za izgradnju: od škola i vrtića do doma za starije i nemoćne, stambenih zgrada i tako dalje.

- Ovo će biti pravi mali grad koji će se naslanjati na centar, budući sportski park i buduću spojnu cestu, a s izgradnjom trgovačkih centara, cijela će se priča zaokružiti - zaključuje gradonačelnik.

'Bez toga ništa'

"Kroz urbanistički plan omogućit ćemo izgradnju i stvorit ćemo osnovne planske uvjete bez kojih investitori ne mogu ništa, zbog čega mislim da je to jedan od najvažnijih strateških dokumenata koje smo donijeli u zadnje dvije godine", riječi su kojima je ovu odluku nakon sjednice Gradskog vijeća komentirao gradonačelnik Siniša Jenkač.