Novi Marof

Novi Marof poljoprivrednicima nudi potpore do 2.000 eura godišnje

Objavljeno: 04.07.2023. 18:43

Zadnja izmjena: 04.07.2023. 18:45

Grad Novi Marof objavio je javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti poljoprivrednim gospodarstvima u ovoj godini, a maksimalni iznos potpore je 2.000 eura godišnje, priopćeno je danas iz Grada.

Potpora se dodjeljuje za različite namjene, uključujući izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju gospodarskih zgrada za poljoprivrednu proizvodnju, kupnju plastenika i staklenika, nabavku nove mehanizacije i opreme, kupnju ograda za nasade i životinje, kao i zaštite od vremenskih neprilika te sustava za navodnjavanje u plastenicima i staklenicima.

Visina potpore iznosi do 50 posto ukupnog iznosa računa, dok je maksimalan iznos po poljoprivrednom gospodarstvu 2.000 eura godišnje. Potpore su namijenjene za troškove nastale od 1. siječnja do 30. studenog 2023. godine, a ukupni planirani iznos potpore po javnom pozivu iznosi 40.000 eura. Rok za podnošenje zahtjeva je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenog ove godine,  navodi se u priopćenju. 

- Sve češće smo svjedoci ekstremnih vremenskih uvjeta poput suša, poplava, jakih vjetrova, tuče... Ovi nepredvidivi faktori mogu značajno utjecati na poljoprivrednu proizvodnju i prihode naših poljoprivrednika. Stoga je ključno da mi, kao Grad pružimo podršku našim poljoprivrednicima kako bi se nosili s tim izazovima i osigurali kontinuitet proizvodnje - rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Zahtjevi se mogu preuzeti s web stranice Grada Novog Marofa ili u nadležnom upravnom odjelu Grada te ih treba poslati preporučenom pošiljkom na adresu Grad Novi Marof, Trg Hrvatske Državnosti 1, 42220 Novi Marof.

Komentari