urbani preobražaj

Novi Marof učinio još jedan korak u projektu desetljeća: Ugovor potpisan, realizacija do svibnja

U krugu mjesta na kojem se grade igrališta o kojima se ovdje govori, planirano je i stambeno naselje; u kasnijoj fazi i trg, a jedan od posljednjih projekata je skulputra Stephana Lupina koja bi i na simbolički način trebala označiti planirani urbani prebražaj ovoga grada na jugu županije...
Objavljeno: 02.12.2021. 13:20

Zadnja izmjena: 02.12.2021. 13:41

U Novom Marofu se nastavljaju ulaganja u razvoj sportske infrastrukture i razvoj sportskog centra, koji će, kada se sve završi, vrijediti 100 milijuna kuna, te sadržavati devet igrališta, pet dvorana, bazene, restoran i drugo… Danas je učinjen još jedan korak u tom smjeru, potpisivanjem ugovora za izvođenje radova na izgradnji pomoćnog igrališta za nogomet, s pripremom za umjetnu travu.

Vrijednost radova je nešto manja od milijun kuna, a ugovor su potpisali gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i direktor Hidroinga Danijel Risek. Završetak radova, kako je rekao Risek, očekuje se do najkasnije svibnja sljedeće godine, a ovo je već drugi projekt, nakon reciklažnog dvorišta, na kojem surađuju s Gradom Novim Marofom. Jenkač je ovom prilikom istaknuo kako Grad Novi Marof ima obećanje Hrvatskog nogometnog saveza da će umjetnu travu dobiti donacijom, a sada se započinje s radom na sljedećim stvarima:

– Prvom investicijom sanirali smo i uređujemo rukometno i košarkaško igralište, a sada se radi o dva nova igrališta. Jedno od 60x40 metara, s pripremom za umjetnu travu. Sama priprema je izrazito skupa i radi se o iznosu od 800 tisuća kuna – rekao je Jenkač i dodao kako se u sklopu istog projekta radi i treće igralište, od 60×100 metara, a riječ je prirodnom travnatom igralištu sa zaštitnim ogradama i s mogućnošću da se to igralište podjeli na jedno veće i dva manja igrališta po propozicijama za niže kategorije.

'Klub ima ambicije'

Ispred NK Novi Marof važnost ovog ulaganja izložio je potpredsjednik kluba Miro Sabolić: „Ovo investicija je izuzetno važna za daljnji razvoj kluba jer imamo cilj da bi išli u ligu više. Za to moramo zadovoljiti uvjete, moramo imati i pomoćne terene. Tako možemo početi ranije trenirati dok vremenski uvjeti ne zadovoljavaju, zbog kiše, blata... „

Simbolika skulpture

Inače, u krugu mjesta na kojem se grade spomenuta igrališta, planirano je i stambeno naselje; u kasnijoj fazi trg, a jedan od posljednjih projekata je i skulputra Stephana Lupina koja bi na simbolički način trebala označiti planirani urbani prebražaj ovoga grada na jugu županije.

Komentari