Grad Varaždin

Foto - U Ulici Mihajla Pupina danas predstavljen novi model obnova prometnica

Objavljeno: 12.06.2023. 11:11

Zadnja izmjena: 12.06.2023. 12:07

Danas je gradonačelnik Neven Bosilj zajedno s predstavnicima Varkoma i Termoplina otvorio novoobnovljenu Ulicu Mihajla Pupina te pritom predstavio novi model obnove varaždinskih ulica.

Bosilj je istaknuo kako je ova ulica obnovljena zajedničkim snagama Grada Varaždina, Varkoma i Termoplina te kako će se ubuduće primjenjivati ovaj model obnove ulica prema kojem komunalne tvrtke više neće krpati dio asfalta, već će se obnavljati kompletan sloj asfalta.

- Uskoro imamo sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o novoj odluci o komunalnom redu. Ovakve ulice kroz sljedećih sedam godina neće se više smijeti rezati niti kopati od strane teleoperatera i drugih, ukoliko ju neće obnavljati u punoj širini prometnice. Ukoliko je ulica obnovljena u posljednih sedam do 20 godina, onda će se morati obnoviti od osi ulice pa do pločnika, odnosno u polovici na kojoj se izvode radovi - rekao je Bosilj.

Sljedeće ulice koje će se obnoviti na ovaj način, kako je bilo najavljeno, jesu Ulica Tina Ujevića te Ulica Irme Gorzo.

- Između 150.000 i 200.000 eura koštao je projekt obnove ove ulice, tu su surađivali i Grad i Termoplin i Varkom. Iako će ovaj način poskupjeti sav proces obnove ulica, on je ipak nužan kako bi se naše prometnice sačuvale i ostale u stanju koji je građanima prihvatljivo - rekao je direktor Varkoma Bruno Ister.

Komentari