od sada i u koprivnici...

Novi studij Tehničke i gospodarske logistike u Koprivnici jedinstven u Republici Hrvatskoj

Objavljeno: 07.07.2018. 11:45

Zadnja izmjena: 07.07.2018. 11:47

Sveučilište Sjever od ove jeseni u Sveučilišnom centru Koprivnica otvara vrata budućim studentima novog preddiplomskog stručnog studija Tehničke i gospodarske logistike. Studij Tehničke i gospodarske logistike u Sveučilišnom centru Varaždin provodi se od 2007. godine, ali zbog potreba gospodarstva i interesa studenata od sljedeće će akademske godine biti dostupan i u Koprivnici.

Težište studija je na stjecanju praktičnog znanja i vještina u suradnji s tvrtkama iz okruženja. Ovaj studij jedinstven je u Republici Hrvatskoj jer studenti uz opću ekonomsku i stručnu logističku naobrazbu dobivaju i tehničko znanje, ali i stručnu praksu u brojnim domaćim tvrtkama s kojima Sveučilište aktivno surađuje.

Studenti Tehničke i gospodarske logistike tako su sudjelovali na nacionalnoj poljoprivrednoj konferenciji "Slavonika" u Osijeku na Poljoprivrednom fakultetu te osvojili nagradu za najbolji projekt. Naime, tvrtka Agrofructus d.d. je raspisala natječaj za izradu projekta dovođenja voća i povrća od polja do stola. Projekt tima Sveučilišta Sjever "Feasibility studija - proizvodnja sušenog ušećerenog voća" proglašen je najboljim jer je bio najkompletniji i najzanimljiviji. Nagrada za najbolji projekt potvrda je rada i izvrsnosti te skup znanja i vještina stečenih na studiju Tehničke i gospodarske logistike koje studenti kontinuirano primjenjuju u praksi. Pored spomenute nagrade, studentima su za ovaj inovativni projekt dodijeljene i Rektorove nagrade za najbolji studentski rad/projekt u akademskoj godini 2016./2017.  

Osim sudjelovanja na natjecanjima i konferencijama, studenti Tehničke i gospodarske logistike u sklopu praktičnog djela nastave posjećuju brojne značajne tvrtke na području Hrvatske u kojem su navedeni logistički procesi od izuzetne važnosti: tvornica PIK Vrbovec, Logističko distributivni centar Konzuma u Zagrebu s posebnim naglaskom na novi dio LDC-a, ekocentar parka prirode Kopački rit, farma Eblin, Vina Belje, Mitrovac i obilazak bioplinskog postrojenja i staklenika te brojna druga mjesta.

Završetkom ovog preddiplomskog stručnog studija stječe se 180 ECTS-a i akademska titula prvostupnika/ce inženjera tehničke i gospodarske logistike (bacc.ing.logist.). Nakon preddiplomskog studija nastavak obrazovanja moguć je i poželjan na diplomskom sveučilišnom studiju Održiva mobilnost i logistika u Sveučilišnom centru Koprivnica, kroz dva studijska smjera: Održivi prometni sustavi i Upravljanje logističkim sustavima.

Komentari