Novinarska nagrada Europske godine volontiranja

Objavljeno: 16.03.2011. 12:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

Povodom obilježavanja 2011. Europske godine volontiranja, Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Republike Hrvatske i Hrvatskom mrežom volonterskih centara raspisuje natječaj za Novinarsku nagradu Europske godine volontiranja.

Raspisivanjem Nagrade, Delegacija i njezini partneri žele dati priznanje hrvatskim novinarima koji pridonose podizanju svijesti o važnosti volontiranja, brojnim volonterskim aktivnostima koje se održavaju diljem zemlje, o 2011. Europskoj godini volontiranja te njenim ciljevima.

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije:

1. Najbolje pisano izvještavanje o volontiranju – ova kategorija uključuje članke, intervjue, kolumne i sl. objavljene radove u tiskanim i online medijima.
2. Najbolje izvještavanje o volontiranju u audio-vizualnim medijima (TV/radio/ Internet) – ova kategorija može uključivati intervjue, dokumentarce, panel diskusije, reportaže ili kratke priče objavljene na televiziji ili radiju odnosno online medijima ukoliko je riječ o video ili audio-prilozima.

Najboljem autoru u obje kategorije Nagradu će dodijeliti šef Delegacije Europske unije u RH, veleposlanik Paul Vandoren i predstavnici partnerskih institucija na svečanosti dodjele Državne nagrade volontiranje u prosincu 2011. u povodu Međunarodnog dana volontera (5. prosinca). Nagrada uključuje i pokrivanje troškova produkcije medijskog izvješća o Europskoj godini volontiranja i volontiranju općenito u EU-u poput puta u Belgiju ili drugu zemlju članicu EU-a, te smještaj i najam potrebne tehničke opreme. Delegacija će pobjednicima pružiti potporu u organizaciji puta i dogovaranju relevantnih intervjua i sastanaka s dužnosnicima EU-a ili zemalja članica.

Natječaj je otvoren od 11. ožujka do 31. listopada 2011. godine.

Više o pravilima natječaja i načinima prijave pročitajte na internetskim stranicama Delegacije Eurupske unije u Republici Hrvatskoj.

Odluka o pobjednicima bit će objavljena do kraja studenog a Nagrada dodijeljena početkom prosinca 2011. godine u povodu Međunarodnog dana volontera (5. prosinca) na svečanosti dodjele Državnih nagrada za volontiranje.

Komentari