županijska palača

O čemu je bilo na riječi na kolegiju ravnatelja Osnovnih i srednjih škola

Objavljeno: 21.12.2022. 10:39

Zadnja izmjena: 21.12.2022. 10:40

U Županijskoj palači održan je kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija te Učeničkog doma Varaždin.

Kao što je naglasio pročelnik Miroslav Huđek, od početka drugog polugodišta ove školske godine država će pokrivati troškove prehrane učenika osnovnih škola u iznosu 10,00 kuna po učeniku, dok je župan Stričak informirao prisutne kako Europski talent centar Hrvatska - Centri izvrsnosti Varaždinske županije, zajedno s Centrom izvrsnosti za komunikaciju,  tijekom školske godine 2022./2023. provodi projekt „Rano otkrivanje potencijalno darovitih učenika u Varaždinskoj županiji“.

-Cilj je otkrivanje potencijalno darovite djece kako bi škole mogle predlagati zadovoljenje njihovih interesa, ali  i različitih potreba – rekao je župan.

Po završetku kolegija održale su se uvodne konferencije projekata „Užina za sve V“ i „Zajedno možemo“.

Naime, Varaždinska županija je osigurala financijska sredstva za pokrivanje troškova prehrane učenika putem projekta „Užina za sve V“ koji se financira iz Europskog fonda socijalne pomoći. Kroz projekt je osigurana prehrana za 994 učenika, dok je za njih 1941, koji su zadovoljavali kriterije ali nisu ušli u EU projekt,  besplatnu prehranu osigurala Varaždinska županija iz svog proračuna.

Projektom Zajedno možemo osigurano 108 pomoćnika u nastavi za 109 učenika s teškoćama u razvoju iz 32 osnovne i srednje škole, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda i Varaždinske županije.

Komentari