jutro poslije

Oglasio se i Čehok, kaže da se "slaže s referendumom", čak da "zna i datum"

Objavljeno: 16.09.2016. 12:40

Zadnja izmjena: 16.09.2016. 12:51

Foto: Arhiva

Burno je bilo na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, a zaiskrilo je već na prvoj točki dnevnog reda, i to između Ladislava Ilčića i gradonačelnika Habuša, nakon što je Ilčić aludirao na to, da bi rješenje koje je prije pet godina predlagao bivši gradonačenik Čehok rješilo pitanje varaždinskog smeća.

- Ne zanima me tko je gradonačelnik, ali da vi niste došli na vlast ne bi bilo bala – rekao je Habušu Ilčić, što je izazvalo burnu reakciju aktualnog gradonačelnika koji je Ilčiću na to odgovorio da „rehabilitira kriminalce“.

 - 2013. me zaustavio Zmajlović, kao i 2015., ali da će me 2016. spriječiti Čehok, to neću dopustiti! – bio je kategoričan Habuš premda se za riječi „rehabilitacija kriminalca“ ubrzo ispričao.

Rebalans proračuna, za kojega je oporba ustvrdila da njegovo prihvaćanje znači zaduženje Grada za 70 milijuna kuna (što je Habuš odmah na početku izričito demantirao), naposlijetku nije prošao pa je od strane gradonačelinka o tom pitanju najavljen referendum.

>>SAD JE VEĆ ŽESTOKO Čehok na sjednici Gradskog vijeća, a da ga ni nema (tema Habuša i Ilčića)

"Znam i datum referenduma"

Danas se osvemu oglasio i jučer više puta spominjani bivši gradonačelnik Čehok koji ironično kaže kako se „slaže da je dobro raspisati referendum“. „Znam i datum“ – nastavlja Čehok u istom tonu – „to je 21. svibnja 2017., dakle izbori za gradonačelnik koji će biti jedini pravi, neposredni i mjerodavni referendum“.

- Ne bih se posebno osvrtao na sve uvrede što ih je Habuš sipao jer taj se čovjek već pet godina bavi isključivo sa mnom. Ja ću na sudu dokazati da nisam kriv, a on nikada i nikome neće dokazati da je sposoban – kaže Čehok očito se osvrčući na Habušev odgovor Ilčiću.

- Ja sam umirovljenik i nikako nisam mogao utjecati na sve te silne osobe i institucije koje su Habušu jasno napisale da je koncesija nezakonita: ministri Zmajlović i Dobrović, direktori Fonda, HDZ, SDP, Most, stručnjaci udruge građana, vijećnici, Ministarstvo financija... – nabraja Čehok.

>>HABUŠ 'Nisam iznenađen odbijanjem rebalansa, ali sam razočaran. Nastavljam s radom'

"Zaprepašten sam"

U svojoj podužoj reakciji navodi da ga je „zaprepastio“ nastup odvjetnika iz Zagreba.

- Zbog toga bi se svi građani trebali prestrašiti, jer zvati odvjetnike koji su istaknuli da njihovo mišljenje „nije obvezujuće“ i da „neće odgovarati za štetu ako se po njemu postupi“, pokušaj je pravne prisile – navodi Čehok te tvrdi kako su „uostalom (odvjetnici, nap.) priznali da potpisivanje ugovora znači najmanje loše, nipošto dobro rješenje“.

- Ako su odvjetnici ulazili u sve moguće odluke, zašto nisu vijećnicima rekli da je presudom Upravnog suda još 2011. presuđeno da je javna nabava koju je Varkom provodio napravljena u skladu sa zakonom? Također, zašto nisu rekli da je Visoki upravni sud potvrdio da je VIS diskriminiran u postupku žalbe na koncesiju? To su vrlo važne stvari koje vijećnici ne znaju jer im nitko nije rekao – ustvrdio jeu svom priopćenju Čehok.

Komentari