u tijeku energetska obnova

Nova reorganizacija parkiranja zbog građevinskih radova u krugu bolnice- evo detalja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.10.2017. 17:20

Zadnja izmjena: 25.10.2017. 17:33

Kako poručuju iz varaždinske bolnice, zbog opsežnih građevinskih radova na energetskoj obnovi, u krugu bolnice pristupilo se reorganizaciji sustava parkiranja, a taj bi se gorući problem za djelatnike i pacijente uskoro trebao riješiti izgradnjom  parkirne garaže.

Kako ističe Nenad Kudelić, ravnatelj bolnice, to je veliki projekt koji nije moguće realizirati u kratkom roku i stoga je prelazno rješenje formiranje dodatnog parkirališta za zaposlenike koje će biti na prostoru ispred zgrade Kirurgije s ulazom iz Ulice Franje Galinca.

- Postojeće veliko parkiralište na ulazu u bolnicu smo objedinili. Radilo se o dva parkirališta, jedno je bilo za posjetitelje, drugo za zaposlenike. To je parkiralište u fazi preuređenja i bit će rezervirano isključivo za pacijente i posjetitelje bolnice - pojašnjava Kudelić

Iz bolnice ističu kako će se u bolnički krug omogućiti samo ulaz vozilima s pacijentima smanjene pokretljivosti te pacijentima koje je potrebno s osnova njihovog zdravstvenog stanja dovesti do ulaza u zgrade bolnice, poručuju iz bolnice.

Prema riječima ravnatelja bolnice, cilj reorganizacije parkiranja je uvođenje reda, ali i omogućavanje pristupa hitnim službama te omogućavanja adekvatnih uvjeta stacionarnim bolničkim pacijentima bez buke većeg broja vozila koja sada ulaze u krug bolnice.

 

 

Komentari