Obavezno je provesti ispitivanje traktorske prskalice

Objavljeno: 12.12.2014. 19:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: Ilustracija

Ministarstvo poljoprivrede je ovlastilo firmu Agro-elektronika d.o.o. za provođenje ispitivanja traktorskih prskalica.

Obzirom da sve traktorske prskalice trebaju biti testirane do 26. studenog 2016. godine, za Varaždinsku županiju je napravljen plan lokacija na kojima će se održavati ispitivanja ispravnosti u 2015. godini.

Krajnji rok za ispitivanje prskalica koje su kupljene poslije 1995. godine je 26. studenog 2016., a za sve kupljene prije 1995. prva ispitivanja trebala su biti obavljena već ove godine.

Za ispitivanje prskalica kupljenih prije 1995. markica o ispravnosti, koja se dobije prilikom ispitivanja vrijedi tri godine (i stoji od 587,50 kuna pa na dalje ovisno o uređaju).

Za nove tek kupljene prskalice, nije potrebno kompletno testiranje, dovoljno je na mjesto testiranja donijeti račun nove prskalice, gdje se unose podaci u Fis bazu (cijena 87 kuna), dok markica koja se tom prilikom dobije traje pet godina.

Tijekom zime se testiranja ne rade. Testiranja se nastavljaju poslije 15. ožujka 2015. u Petrijancu, Marčanu, Malom Bukovecu, Svetom Petru, Svetom Đurđu, Hrastovskom, Selnici Podravskoj, Nedeljancu, Vidovcu, Novom Marofu, Beletincu, Donjoj ili Gornjoj Poljani, Slivarskom, Jalžabetu, Poljancu - Martijancu, Bolfanu, Beretincu, Maruševecu, Gredi, Bikovcu, Ivancu, Bednji, Donjoj Voći, Varaždinskim Toplicama, Brezničkom Humu, Breznici, Gornjem Vratnu i Cestici.

- Obavještavamo poljoprivredne proizvođače da prate daljnje obavijesti koje će biti naknadno objavljenje ili da se za informacije jave u Savjetodavnu službu - poručuju iz Savjetodavne službe.

Komentari