varaždinska županija

OBAVIJEST U ponedjeljak počinju prijave kandidata s teškoćama u razvoju za upis u 1. razred srednje škole

Objavljeno: 07.06.2020. 10:27

Zadnja izmjena: 07.06.2020. 10:29

Sukladno Odluci o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., u ponedjeljak, 8. lipnja, počinju prijave učenika s teškoćama u razvoju koji žele koristiti pravo upisa na zasebnim ljestvicama poretka.

Prijave u ljetnom upisnom roku započinju 8. lipnja i traju do 26. lipnja 2020. godine.

Kandidati s teškoćama u razvoju prijavljuju se Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, Varaždin, Franjevački trg 7, radnim danom od 8 do 14.30 sati.

  • Za ostvarivanje prava upisa na zasebnim ljestvicama poretka kandidat mora priložiti rješenje o primjerenom programu obrazovanja i stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
  • Roditelji i učenik iskazuju svoj odabir liste prioriteta prema programima obrazovanja koje je Hrvatski zavod za zapošljavanje naveo u svom stručnom mišljenju i srednje škole u kojima se ti programi obrazovanja izvode, i to redom kako bi željeli da ih kandidat upiše.
  • Ako kandidat s teškoćama u razvoju ne ostvari pravo upisa na zasebnim ljestvicama poretka, može konkurirati s ostalim kandidatima prema postupku objašnjenom u publikaciji za redovne učenike.
  • Dodatne informacije o prijavi kandidata s teškoćama u razvoju mogu se dobiti na broj telefona 042/390-547.

Komentari