203 stipendista

Objavljujemo konačnu listu dobitnika stipednija Varaždinske županije

Varaždinska županija

Objavljeno: 20.12.2020. 09:53

Zadnja izmjena: 20.12.2020. 09:54

Varaždinska županija u školskoj / akademskoj godini 2020./21. ima 72 nova stipendista, od kojih je 59 studenata i 16 učenika srednjih škola, a konačnu listudobitnika županijskih stipendija objavljujemo niže..

Dodijeljeno je 19 stipendija za zanimanja od posebnog interesa za Varaždinsku županiju - za magistre elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, matematike, fizike, engleskog jezika i za doktore medicine; 15 stipendija za nadarene studente na sveučilišnim i stručnim studijima te izuzetno nadarene iz pojedinih područja umjetnosti; 34 stipendije za studente i učenika loših socioekonomskih prilika; te 7 stipendija za učenike poljoprivrednih smjerova od 1. do 4. razreda srednjih škola „Arboretum Opeka“ Marčan i Srednje škole Ludbreg.

Čestitike i poruka župana

- Varaždinska županija sada ukupno ima 203 stipendista. Studenti dobivaju po 700 kuna mjesečno, a učenici po 300 kuna mjesečno, dok učenici koji se školuju za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu od Županije primaju po 250 kuna mjesečno te još toliko od Ministarstva turizma i sporta. Treba naglasiti da se županijske stipendije isplaćuju svih 12 mjeseci u godini, što smatramo kvalitetnim rješenjem koje donosi socijalnu stabilnost. U proračunu za 2021. godinu za stipendiranje je osigurano 1.470.000 kuna, a po izdvajanju za stipendije po glavi stanovnika smo na visokom drugom mjestu u Hrvatskoj. Ponosni smo što je i sljedeće godine 50 posto županijskog proračuna namijenjeno upravo za financiranje programa i projekata u obrazovanju, a po tom kontinuitetu ulaganja u školstvo, po infrastrukturnim uvjetima i kvaliteti programa daleko smo najbolji u državi – istaknuo je župan Radimir Čačić, uz čestitke na dobivenim stipendijama te povodom Božića i Nove godine.

Zbog pandemije kononavirusa, ove godine neće biti održana svečanost dodjele ugovora, nego će svim stipendistima ugovori biti dostavljeni na kućnu adresu te će ih potpisane vratiti natrag u Županiju.

Konačnu listu dobitnika stipendija pogledajte ovdje

Komentari