iz županije

Obnova škola EU novcem u punom jeku - potpisan ugovor i za energetsku obnovu OŠ Bednja

Objavljeno: 15.11.2017. 10:20

Zadnja izmjena: 15.11.2017. 10:21

U Županijskoj palači danas je potpisan i treći ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi škola čiji osnivač je Varaždinska županija, a koji se financiraju bespovratnim sredstvima iz EU fonda za regionalni razvoj. Potpisivanju ugovra nazočili su i župan Čačić te dožupan Paljak.

Nakon Srednje škole Novi Marof i Osnovne škole Veliki Bukovec, energetska obnova počinje i u Osnovnoj školi Franje Serta u Bednji.

Tako je danas u prisustvu župana Radimira Čačića i njegovog zamjenika Tomislava Paljaka, ugovor o izvođenju radova potpisala ravnateljica OŠ Bednja Sanja Majcen i direktor 'Gradisa' iz Čakovca Nenad Matjačić, tvrtke koja je izabrana za izvođača radova nakon postupka javne nabave.

Ukupna vrijednost projekta je 1,7 milijuna kuna, od čega se bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira gotovo 60 posto, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU izdvojit će preko 540 tisuća kuna dok će iz županijskog proračuna biti osigurano 381.838 kuna.

Zahvaljujući tome u OŠ Bednja biti će obnovljen stari dio škole, a dosadašnja potrošnja energije smanjit će se na godišnjoj razini za 69 posto. Osim toga, na starom dijelu školske zgrade biti će postavljena toplinska ovojnica i toplinska izolacija, a zamijenjena će biti i postojeća stolarija dok će ujedno biti ugrađeni toplinski kolektori te postavljena regulacija grijanja. Predviđeni rok izvedbe radova je 30. siječanj 2018. godine.

Između ostalog ističemo da će uz Srednju školu Novi Marof, OŠ Veliki Bukovec i OŠ Bednja, energetski biti obnovljena i Osnovna škola Novi Marof, a ukupno će biti uloženo gotovo 9 milijuna kuna od kojih je gotovo četiri milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fonda, 2,8 milijuna iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, dok će iz županijskog proračuna biti izdvojeno dva milijuna kuna.

 

 

Komentari