online panel rasprava

Obrazovanje u uvjetima pandemije – članice Saveza Alpe - Jadran razmijenile iskustva

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.03.2021. 08:55

Zadnja izmjena: 30.03.2021. 08:57

S ciljem razmjene iskustva u izvanrednim okolnostima u pandemiji koronavirusa, članice Saveza Alpe - Jadran su prošli tjedan organizirale online-panel „Obrazovanje u doba novih okolnosti“.

Online panel organitiran je s ciljem kako bi se stekao uvid u načine funkcioniranja sustava u svakoj od država u kojima se nalaze članice Saveza – Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj. - Krajnji cilj ovih panela je upravo razmjena iskustva susjednih država i regija, s ciljem priprema za buduće krizne situacije. To je i jest smisao rada te jedan od zadataka međuregionalnih organizacija poput ove – istaknuo je predsjednik Saveza i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

Hrvatska iskustva predstavile Zdravka Grđan, ravnateljica Druge gimnazije Varaždin i savjetnica župana za pripremu razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnosti, te Mirjana Smičić Dolenec, pročelnica za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu Krapinsko-zagorske županije.

- Upravo sada se nalazimo u prijelazu iz analognog u digitalni oblik podučavanja i odvijanja nastave. U tom smislu smatram da će se morati dati veća autonomija školama i fakultetima, a u nastavne predmete za nastavnike i profesore na fakultetima i visokim učiteljskim školama uvesti online didaktika i online metodika, odnosno podučavanje korištenjem digitalnih alata, bez obzira na činjenicu da su se profesori i nastavno osoblje vrlo brzo snašli– rekla je Zdravka Grđan.

 

 

Komentari