škola za život

Od 72 odabrane škole iz cijele Hrvatske, ovo su tri iz naše županije u kojima od jeseni počinje reforma

Objavljeno: 23.03.2018. 13:53

Zadnja izmjena: 23.03.2018. 14:11

Danas je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila popis 72 škole s područja cijele Hrvatske koje su odabrane za eksperimentalnu provedbu kurikularne reforme, a među njima su i tri škole iz naše županije. 

Od odabranih 72 škole od kojih su 46 osnovnih i 26 srednjih, sa sveukupno 8500 učenika i oko 1500 učitelja koji od jeseni kreću u eksperimentalnu provedbu kurikularne reforme, našle su se i OŠ Cestica, OŠ Trnovec i VI. OŠ.

Eksperimentalna primjena novog kurikuluma temelji se na novim pristupima učenju i poučavanju pod nazivom 'Škola za život' za koju se prijavilo tri puta više škola od predviđenog broja, a kriterij odabira bila je geografska pokrivenost, veličina i tipovi škola, škole u gradovima i manjim mjestima, selima i otocima. 

Ministrica Divjak istaknula je kako je za reformu, koja će krenuti od ovih izabranih 72 škole, osigurano oko 200 milijuna kuna iz EU fondova i državnog proračuna, koje će se utrošiti na nove nastavne materijale, stručna usavršavanja učitelja, nastavnika i ravnatelja, opremu škola i kabineta, besplatni pristup internetu, tablete za nastavnike i učenike, a organizirat će se i edukacije za roditelje. 

Komentari