trud se isplatio

Od sada i Lepoglava nosi status 'Grad - Prijatelj djece'

Objavljeno: 23.11.2017. 08:26

Zadnja izmjena: 23.11.2017. 11:27

Nakon više od godinu i pol dana predanog rada na stjecanju uvjeta za kandidaturu za status 'Grad - Prijatelj djece', Grad Lepoglava taj je status i dobio te od sada nosi prestižnu titulu 'Grad Lepoglava – Prijatelj djece'.

Titula je svečano uručena u utorak, 21. studenog 2017. godine u zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici u sklopu godišnjeg Savjetovanja gradova i općina prijatelja djece.

Uz gradonačelnika Škvarića, svečanosti povodom proglašenja novih gradova i općina koje su ponijele ovaj status prisustvovali su i učenici trećeg razreda lepoglavske Osnovne škole 'Ante Starčević' kao i njezin ravnatelj Ratko Tomić, ravnateljice kameničke i višnjičke osnovne škole Mirjana Posavec i Martina Vusić te ispred Koordinacijskog odbora akcije 'Grad Lepoglava – Prijatelj djece' Maja Poje.

Ovaj vrijedan i prestižan status Lepoglavi je dodijeljen zbog aktivnosti na ostvarivanju prava i potreba djece priznatih u Konvenciji UN-a o pravima djeteta, za postignutu uzornu skrb u svim područjima života djece, za osmišljeno ostvarivanje aktivnosti djece i za djecu te za učinke koji unapređuju i uljepšavaju život djece.

Grad Lepoglava ostvario je vidljiv napredak u kapitalnim ulaganjima u 2017. godini što se tiče objekata za djecu, ali i povećanom iznosu namjenski usmjerenom prema djeci, a Grad raspolaže i sa sustavom potpore za darovite učenike i njihove mentore.

- Ovakvi programi za djecu osnažuju lokalne i regionalne zajednice da rade u najboljem interesu djece te djeca imaju mogućnost razvijati svoje potencijale. Uspjeli smo napraviti puno toga, a moram priznati da smo puno naučili, da smo se povezali, pomalo griješili i greške ispravljali u hodu i napravili dovoljno za stjecanje statusa Grad prijatelj djece. Svjesni smo da je ovo samo početak puta za još pozitivnije i kvalitetnije promjene u korist djece, poboljšanje komunikacije između odraslih i djece te zaštiti djece i ostvarivanju njihovih prava i potreba – rekao je gradonačelnik Škvarić

Komentari