nova presuda

Odbijena žalba T&H investa, Bosilj: 'Uvjeren sam da će bale postati povijest'

'Uvjeren sam u to da će novi saziv Gradskog vijeća podržati ovo rješenje i da će bale u Varaždinu postati povijest', rekao je Bosilj...
Objavljeno: 20.01.2023. 14:20

Zadnja izmjena: 21.01.2023. 09:56

Iz gradske uprave obavjestili su medije o (novoj) presudi Visokog upravnog suda RH u korist Grada Varaždina u slučaju bala u Brezju.

Naglašavaju kako je ista 'još jedan dokaz toga' da je proces za rješavanje bala koji su pokrenuli transparentan i zakonit. Radi se pak o tome da je Visoki upravni sud odbio žalbu T&H investa kojim se osporavao pokrenuti postupak javne nabave.

- Usprkos svom trudu koji ulažu da nas spriječe i zaustave oni koji su protiv daljnjeg razvoja grada Varaždina, protiv rješavanja bala, protiv interesa naših građana, nećemo odustati. Od prvog koraka kojeg sam poduzeo kao gradonačelnik, sastanka u Ministarstvu gospodarstva i Fonda za energetsku učinkovitost 2021. godine, do otvorenog postupka javne nabave, vodi me isključivo dobrobit ovog grada. Naši sugrađani to vide i njihova podrška mi je najvažnija. Uvjeren sam u to da će novi saziv Gradskog vijeća podržati ovo rješenje i da će bale u Varaždinu postati povijest - riječi su kojima je presudu komentirao gradonačelnik Neven Bosilj.

Cjelokupno priopćenje Grada Varaždina možete pročitati niže.


Priopćenje Grada Varaždina

Nakon što je T&H invest d.o.o. u kolovozu prošle godine izjavio žalbu u kojoj osporava zakonitost dokumentacije o nabavi u otvorenom postupku javne nabave Sanacija zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji Gospodarska zona Brezje naručitelja Grada Varaždina, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave svojim je Rješenjem od 28. rujna 2022. tu žalbu odbila kao neosnovanu.

Žalitelj T&H invest d.o.o., nezadovoljan Rješenjem Državne komisije, zakonitost dokumentacije pokušao je osporiti zahtjevom za poništavanjem rješenja, pokrenuvši upravni spor pred Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske. Visoki upravni sud je presudom Poslovni broj: UsII-209/22-7 potvrdio rješenje Državne komisije te odbio tužbeni zahtjev za poništavanje rješenja Državne komisije i ocijenio ga kao neosnovan, čime je potvrđena zakonitost provedenog postupka javne nabave.

Presudu je komentirao i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj: „Ništa ne može osporiti da je cijeli postupak za rješavanje bala u Brezju koji je Grad Varaždin proveo u suradnji sa svim državnim tijelima, u potpunosti transparentan i zakonit. Ova presuda još je jedan dokaz tome. Usprkos svom trudu koji ulažu da nas spriječe i zaustave oni koji su protiv daljnjeg razvoja grada Varaždina, protiv rješavanja bala, protiv interesa naših građana, nećemo odustati. Od prvog koraka kojeg sam poduzeo kao gradonačelnik, sastanka u Ministarstvu gospodarstva i Fonda za energetsku učinkovitost 2021. godine, do otvorenog postupka javne nabave, vodi me isključivo dobrobit ovog grada. Naši sugrađani to vide i njihova podrška mi je najvažnija. Uvjeren sam u to da će novi saziv Gradskog vijeća podržati ovo rješenje i da će bale u Varaždinu postati povijest.“ – rekao je gradonačelnik.

Komentari