Odgoda naplate: Za HDZ problem se time ne rješava, HRAST upozorava na kršenje odluke Gradskog vijeća

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 27.05.2015. 12:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Nakon što je u utorak Grad Varaždin dobio odgodu izvršenja rješenja od strane Upravnog suda, vezano uz rješenje Ministarstva financija o naplati nenamjenski potrošenih 9,3 milijuna kuna, na tvrdnju gradonačelnika Gorana Habuša kako "neće biti ništa od crnog scenarija kojeg su neki priželjkivali", reagirali su oporbenjaci iz Hrasta i HDZ-a...

>>Upravni sud odgodio naplatu, Habuš: Ništa od crnog scenarija kojeg su neki priželjkivali!

HDZ grada Varaždina ističe da je takvo rješenje trenutačno zadovoljavajuće, no u svojem priopćenju upozorava da se time ne rješava problem, već se samo odgađa njegovo rješenje.

- Sve bi opet, u konačnici, mogli platiti porezni obveznici Grada Varaždina. Naime, izvršenje Rješenja Ministarstva financija odgađa se do pravomoćnosti odluke Upravnog suda u Zagrebu, a taj postupak može potrajati nekoliko godina – stoji u priopćenju kojeg potpisuje povjerenik GO HDZ Varaždin, Damir Habijan.                                                                                   

Dok traje sudski postupak teku i kamate na glavnicu duga. Habijan stoga podsjeća na, po njemu – istovjetan način „rješavanja“ problema duga prema kreditnoj instituciji Hypo banka. Potonja je protiv grada Varaždina pokrenula ovršni postupak radi naplate novčanog iznosa u visini 6,5 milijuna HRK (riječ je o glavnici bez kamata).

Sve to, tvrde u HDZ-u, govori u prilog teze da aktualna vlast nije u stanju rješavati nagomilane probleme koji će, smatraju, dočekati novu gradsku vlast.

Gradski pak vijećnik iz redova Hrasta, Željko Cecelja, u svojem priopćenju navodi kako bi sve bilo u redu da takav upravni spor nije pokrenut unatoč tome što je Gradsko vijeće 14. prosinca 2014. donijelo na svojoj sjednici Zaključak o prihvaćanju Izvješća o poslovnom i financijskom stanju Javne ustanove Gradski stanovi Varaždin.

- U tom izvješću je utvrđeno da je JUGS potrošio novac namijenjen za POS program nenamjenski. Dakle trebalo je prije pet mjeseci razraditi plan otplate vraćanja navedenog duga. Neka mi netko objasni kako gradonačelnik i JUGS sada poduzimaju postupke koji su u suprotnosti odluke Gradskog vijeća – pita se Cecelja.

Po njemu, trebalo je samo poštovati odluku Gradskog vijeća.

- Scenarij bi tada bio nagodbeni, možda ne ružičasti, ali sigurno ne crni - zaključio je cecelja.

Komentari