uoči 4. sjednice gradskog vijeća

ODGOVORI NA VIJEĆNIČKA PITANJA Za 10 dana radovi na rotoru, a evo i koliko je prikupljeno od spomeničke rente

Objavljeno: 07.09.2017. 11:22

Zadnja izmjena: 07.09.2017. 11:27

Foto: Arhiva

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Varaždina održanoj prije gotovo 2 mjeseca nekoliko je vijećnika iskoristilo pravo na postavljanje pitanja na koja su dobili i pisane odgovore Grada.

Ovdje izdvajamo neka od njih koja bi mogla najviše interesirati Varaždince. Tako je Alen Kišić postavio pitanje o izgradnji rotora na opasnom križanju Filićeve i Krležine - u čijoj blizini Kišić i stanuje. U odgovoru Grada stoji da se početak radova očekuje 18. rujna - ukoliko ne bude žalbi na natječaj o javnoj nabavi.

(Ne)rješivi prometni problemi

Gordanu Marsenić je zanimalo još opasnije križanje Koprivničke i Međimurske ulice, za što joj je odgovoreno da je ono u nadležnosti Hrvatskih cesta. Ni pojas uz željezničke pruge - za koji je vijećnik Željko Prstec ukazao da se već godinama ne kosi - nije u nadležnosti Grada nego HŽ-a.

Prometnom problematikom, točnije Kućanskom rampom, bavilo se i pitanje Brune Istera. Grad je odgovorio da su u proračunu izdvojena sredstva za idejni projekt pretvaranja pothodnika u ulici Pavleka Miškine u podvožnjak za jedan smjer vožnje. Izrada projekta planira se za rujan i listopad, pa će se onda o njemu raspravljati na Vijeću.

Na pitanje Damira Laljeka o prikupljenoj spomeničkoj renti, Grad je odgovorio da je ova renta - u iznosu od 0.05% od ukupnog prihoda - u 2016. godini u gradski proračun donijela točno 91.415,80 kuna.

Komentari