priopćenje stožera

ODLUČENO! Od utorka u varaždinske škole bez maske

Stožer civilne zaštite Grada Varaždina je, s obzirom na trenutno zadovoljavajuću epidemiološku situaciju u vezi proglašene epidemije bolesti COVID-19 na području Grada Varaždina i Varaždinske županije, donio odluku da...
Objavljeno: 21.09.2020. 11:59

Zadnja izmjena: 21.09.2020. 12:06

Stožer civilne zaštite Grada Varaždina je, s obzirom na trenutno zadovoljavajuću epidemiološku situaciju u vezi proglašene epidemije bolesti COVID-19 na području Grada Varaždina i Varaždinske županije, donio odluku da od utorka, 22. rujna 2020. godine učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja Grada Varaždina i njihovi nastavnici ne moraju nositi zaštitne maske u učionicama za vrijeme trajanja nastave.

Gradonačelnik Ivan Čehok i njegov zamjenik Zlatan Avar u ponedjeljak su održali i sastanak s ravnateljima osnovnih škola u Gradskoj vijećnici te im prenijeli sve informacije i upute vezane uz provođenje ove Odluke. Posebno se, kako ističu iz Gradske uprave, upozorava da se i nadalje obavezno poštuju i provode sve ostale mjere, upute i preporuke za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od utvrđenog fizičkog razmaka, dezinfekcije, higijene i ostalog.

Iz Gradske uprave obavijestili su i o sljedećem:

  • Odlukom se ne narušava pravo svakog pojedinca da, s obzirom na svoje zdravstveno stanje i osobno uvjerenje, odluči i dalje nositi masku unatoč odluci Stožera.
  • U slučaju da se epidemiološka situacija pogorša, takva odluka će se odmah revidirati.
  • Ponovno se pozivaju svi građani da poštuju mjere za sprječavanje bolesti COVID-19 (fizičke distance, dezinfekcije, higijene, funkcionalnog nošenja zaštitnih maski) te se apelira da svoju djecu ne vode na veća okupljanja, a prvenstveno ona koja su utvrđena kao najveća žarišta zaraze – vjenčanja.
  • Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok istaknuo je kako moli i poziva roditelje i djecu da se još i više drže mjera i paze na svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih

Komentari