VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Održan treći radni sastanak župana Stričaka s načelnicima i gradonačelnicima - evo koje su bile teme

Objavljeno: 28.07.2021. 17:45

Zadnja izmjena: 28.07.2021. 20:32

Treći zajednički radni sastanak novog župana Anđelka Stričaka i njegove zamjenice Silvije Zagorec s načelnicima i gradonačelnicima iz Varaždinske županije održan je danas u Županijskoj palači u Varaždinu.

Uz aktualnosti vezane za lokalnu i regionalnu samoupravu, raspravljalo se i o uključivanju općina i gradova u sufinanciranje rada Zaklade za pomoć djeci Vita te Zaklade sv. Mihael. Župan Stričak je prisutne načelnike i gradonačelnike informirao o prioritetnim projektima vezanim za Razvojni sporazum Sjeverozapadne Hrvatske, dok su zamjenica župana Silvija Zagorec, ujedno i načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije te Marin Bosilj, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo zamolili načelnike i gradonačelnike da apeliraju na svoje žitelje kako bi se povećala procijepljenost, a samim time i zaštita protiv COCID-19.

Zaklada Vita

Rad Zaklade za pomoć djeci VITA predstavila je članica Upravnog odbora Jadranka Bahlen navodeći kako je Zaklada tijekom svog desetogodišnjeg rada osigurala novčanu pomoć za 188 teško bolesno djece s područja Varaždinske županije te opremila 16 dječjih igrališta. Obzirom da Zaklada pomaže djeci s područja cijele Županije, upućen je poziv lokalnim dužnosnicima da se putem svojih općina i gradova uključe u njeno financiranje.

- Vaša nam je pomoć izuzetno važna kako bismo proširili naš doseg i nastavili pomagati malim sugrađanima u potrebi. Zajedničkim snagama možemo pružiti snažniju pomoć i podršku roditeljima djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti i pomoći im pri nabavi zdravstvenih pomagala i drugih potrepština, kao i pri sufinanciranju skupih pregleda te troškova operacija - navela je Bahlen.

 

Komentari