Održana akcija "Maturanti, doprinesimo Desetljeću sigurnosti na cestama"

Piše: S.S./eVz

Objavljeno: 09.05.2015. 17:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Uz niz predavanja i demonstracija rada simulatora vožnje motociklima i prevrtanja automobila, u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin održana je edukativno-preventivna akcija "Maturanti, doprinesimo Desetljeću sigurnosti na cestama".

Predavanje su maturantima Strojarske i prometne škole Varaždin održali predstavnici varaždinske Policijske uprave, Hrvatskog autokluba, Autokluba Varaždin, a za te potrebe HAK je maturantima predstavio simulator prevrtanja automobila i vožnje motociklom, čije su simulacije učenici s nestrpljenjem isprobali.

Akciji je prisustvovao i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, koji je pritom apelirao na maturante da uživaju s oprezom i da budu primjereni u prometu narednih dana.

Kao predsjednik Vijeća za prevenciju Varaždinske županije moram reći da su ukupni policijski rezultati doista dobri, no jedina crna točka je bilo povećanje broja poginulih u prometu te je upravo zato ova akcija jako dobra i vjerujem da ćemo uz pomoć Policije i HAK-a educirati i prevenirati te na kraju smanjiti taj broj, a u tome ste nam vi maturanti vrlo važan partner - zaključio je zamjenik Kišić.

Inače, akcija se provodi u okviru UN-ovog Desetljeća sigurnosti cestovnog prometa 2011.-2020. te Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. - 2020., s ciljem poticanja maturanta na ozbiljnost njihova ponašanja u prometu tijekom Dana maturanata kada su najugroženija skupina u prometu, te produbljivanja njihova shvaćanja o sigurnosti upravljanja motornim vozilima.

 

Komentari