u županijskoj palači

Održana Koordinacija udruga proisteklih iz domovinskog rata

Objavljeno: 17.12.2021. 12:06

Zadnja izmjena: 17.12.2021. 12:08

Župan Anđelko Stričak održao je sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga kako bi im se zahvalio na suradnji te im je tom prigodom poželio ugodne i mirne nadolazeće Božićno-novogodišnje blagdane.

Prema riječima župana Anđelka Stričaka, ovi sastanci služe kako bi se između ostalog razgovaralo o problemima s kojima se susreću udruge.

- Ove godine smo imali niz obljetnica, od svečanog obilježavanja Dana oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije, do obilježavanja operacije Orkan u Novskoj,  obljetnice pokušaja proboja za Vukovar u Jarmini pa sve do tridesete godišnjice borbe za oslobođenja Vukovara. Također, ove godine  je otkriven i spomenik u znak sjećanja na 37 poginulih i nestalih policajaca Policijske uprave Varaždin odnosno pripadnika SJP „Roda“ Varaždin i drugih ustrojstvenih jedinica. Sve smo odradili dostojanstveno i s pijetetom - rekao je Stričak. 

Koordinaciji je nazočio i Vladimir Huzjan, upravitelj Zavoda za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu koji je istaknuo kako je u pripremi izrada  knjižice koja će se izdati u povodu 30. godina oslobođenja Grada Varaždina i 30. godina Međunarodnog priznanja RH.

- To će biti jedna zanimljiva knjižica s mnogo zanimljivih podataka, ali i s mnogo lijepih fotografija – rekao je Vladimir Huzjan.

Predsjednik varaždinske podružnice Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi” Tomislav Kranjčec predao je županu zahvalnicu u ime svoje udruge kao mali znak pažnje za pomoć i podršku radu same udruge.

Komentari