Od poljoprivrede do turizma:

Održana prva edukacija o agroturizmu u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 17.11.2021. 11:20

Zadnja izmjena: 17.11.2021. 11:21

Osim već dobro poznatog projekta Kuće za odmor s pričom, Turistička zajednica Varaždinske županije prošle je godine započela i s realizacijom projekta „Agroturizam s pričom“.

Naime, radi se o projektu koji će pod zajedničkim brendom okupiti najbolje objekte seoskog turizma i time pružiti gostima razlog više za duži i sadržajniji boravak u destinaciji.

Nakon studijskog putovanja i upoznavanja s primjerima dobre prakse u Sloveniji, Turistička zajednica Varaždinske županije u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom Sjeverozapad u utorak, 16. studenog organizirala je prvu edukaciju za postojeće i zainteresirane vlasnike agroturizama. Glavni je cilj ove besplatne radionice bio poticanje intenzivnijeg uključivanja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u turističku ponudu Županije.

Voditeljica projekta „Agroturizam s pričom“, Branka Tropp, govorila je o potencijalima, mogućnostima i značaju razvoja agroturizma na području Županije, kao i načinima organizacije pojedinih oblika agroturizma, dok je mogućnosti financiranja turističkih projekata na ruralnom području predstavio mr. sc. Emil Tkalec, LEADER menadžer i tajnik LAG-a Sjeverozapad. Budući da se otvaranje natječaja iz programa ruralnog razvoja očekuje u drugoj polovici 2022. godine, radionica je održana i s ciljem poticanja OPG-ova na pravovremenu pripremu za te natječaje.

Komentari