razmjena iskustva

Održana radionica u sklopu projekta Solico u Varaždinu

Objavljeno: 10.03.2022. 14:53

Zadnja izmjena: 10.03.2022. 14:55

Koja smo iskustva stekli tijekom pandemije koronavirusa i što smo naučili? Bila je to glavna tema današnje radionice održane u Varaždinu u sklopu projekta SOLICO, u kojem je vodeći partner Savezna pokrajina Štajerska, a Varaždinska županija jedan je od partnera.

Radionici je prisustvovala načelnica stožera Civilne zaštite Varaždinske županije i zamjenica župana Silvija Zagorec. Na konferenciji se govorilo i u utjecaju pandemije na bolnice i sustav javnog zdravstva, sustav socijalne skrbi kao i na sustav civilne zaštite.

- Želim  naglasiti kako Varaždinska županija proaktivno sudjeluje u izgradnji i unapređenju sustava civilne zaštite te je jedna od najaktivnijih na području civilne zaštite i spašavanja u Republici Hrvatskoj. Kao načelnica Stožera moram istaknuti kako naše operativne snage civilne zaštite sudjeluju u svim akcijama i uvijek pokazuju svoju spremnost, hrabrost i okretnost – rekla je Zagorec.

Na konferenciji su iskustva u borbi s pandemijom podijelili zamjenik ravnatelja Opće bolnice Varaždin Marko Hlebar, dr.med., županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy, voditelj Operativno komunikacijskog centra PU varaždinske Danijel Leskovar, v.d. ravnateljica Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček, pomoćnik pročelnika za komunalno gospodarstvo, drugostupanjski upravni postupak i civilnu zaštitu Tomislav Jarmić i drugi, a prisustvovala je i zamjenica pročelnika za regionalni razvoj i europske poslove Larisa Križan Breljak.

 

Komentari