Održana tribina "Položaj mladih žena u svijetu rada"

Piše: S.S./eVz

Objavljeno: 12.05.2015. 15:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

U organizaciji Interesnog odbora žena Narodne stranke – reformisti održana je Tribina pod nazivom "Specifični položaj mladih žena u svijetu rada".

Gost predavač bila je pravnica Udruge CESI Ena Knežević (Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje koja se zalaže za unapređenje društvenog položaja žena).

Tribini su prisustvovali i saborska zastupnica i potpredsjednica Narodne stranke – reformisti Natalija Martinčević, potpredsjednik Varaždinske županijske organizacije Reformista Ivica Grokša, predsjednica Interesnog odbora Gradske organizacije Reformista Vlasta Cindrić, predsjednica umirovljenika Grada Varaždina Nevenka Kobal kao i članovi Predsjedništva Gradske organizacije Varaždin te brojni građani.

- Visoka stopa nezaposlenosti, neusklađenost obrazovnog sustava s tržištem rada, rezanja radničkih prava, rast troškova života gorući su društveni problemi koji čine život mladih danas nakon izlaska iz školovanja vrlo teškim - naglasila je Knežević.

Samo 35% zaposlenih mladih radih na ugovor na neodređeno, čak 65% je nezaposleno a oni koji rade imaju plaću ispod Hrvatskog prosjeka.

Žene nažalost nisu u potpunosti ravnopravne, a prije svega pod zastupljene u tijelima u kojima se odlučuje. Od Gradskih vijeća, Županijskih skupština pa sve do Sabora gdje su zastupljene svega 26% što je mali postotak u odnosu da je žena u društvu 52%.

Na tribini su članice Interesnog odbora žena Reformista podsjetile sve prisutne na Međunarodni dan pisanja pisma, koji se obilježava 11. svibnja.

Tim povodom podijeljena su pisma svim prisutnima s ciljem poticanja ponovnog pisanja pisma i obilježavanja ovog Međunarodnog dana.

 

Komentari