Održana vježba Vatrogasne zajednice u Novom Marofu

Objavljeno: 24.11.2015. 08:36

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 12:41

Foto: Grad Novi Marof

U subotu, 21.11.2015, u 14.35 sati paljenjem sirena za požarnu opasnost započela je združena vježba Vatrogasne zajednice Novi Marof. Vježba se održala u sklopu tvrtke Hajduk plastična ambalaža d.o.o. kao i dijelu neizgrađene industrijske zone pokraj njihovog pogona te je sudjelovalo sedam DVD-a sa područja Grada Novog Marofa.

Svako vatrogasno društvo dobilo je taktički zadatak kojeg je moralo izvršiti s operativcima i opremom. Simulirane su prometne nesreće s požarom osobnog vozila i ozlijeđenim vozačem, unutarnja navala radi spašavanja unesrećenih osoba, gašenje požara zapaljivih tekućina, gašenje požara krutih tvari i relejna dobava vode iz potoka Korošćaka.

- Uspješnim izvršavanjem taktičkih zadataka vježba je završila u 15:30 sati. Ukupno je na vježbi sudjelovalo 47 operativnih vatrogasaca sa šest kombi vozila i pripadajućom opremom kao i dva navalna vozila DVD-a Novi Marof, rekao je zapovjednik VZG-a Zdenko Lacković.

Na vježbi su nazočili i gradonačelnik Siniša Jenkač sa zamjenicima Ivicom Šantekom i Ivanom Tukom, zapovjednik JVP Varaždin Ivica Labaš, predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Nedjeljko Vukalović te ostali zainteresirani građani.

Komentari