Održane 27. Seoske igre starih sportova u Salinovcu

Objavljeno: 09.08.2011. 09:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: e-ivanec

U organizaciji Društva za šport i rekreaciju iz Salinovca pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Varaždinske županije u nedjelju održane su tradicionalne 27. Seoske igre starih sportova.

U igrama je sudjelovalo osam ekipa: Poljana Biškupečka, Stažnjevec, Margečan, Gotali, Jalkovec, Lančić Knapić, Gornji Bogićevci i domaća ekipa iz Salinovca.

Program je počeo u jutarnjim satima okupljanjem ekipa i mimohodom svih sudionika ulicama naselja. Nakon svečanosti otvorenja u 10 sati, započelo je natjecanje u 13 disciplina starih sportova, pa su tako natjecatelji snage odmjerili u skoku s mjesta, skakanju u vreći, potezanju štapom, potezanju užetom, nošenju košare na glavi, hodanju na štulama, bikovanju, penjanju na stup, sastavljanju pluga, a posebna i vrlo zanimljiva disciplina bio je i nastup glazbenih sastava svake od prisutnih ekipa.

Prvo mjesto u sveukupnom poretku osvojili su domaćini iz Salinovca, drugo mjesto pripalo je ekipi Stažnjevca, dok je treće mjesto osvojila ekipa Lančić- Knapić.

Nakon cjelodnevnog nadmetanja i druženja,  uslijedila je podjela nagrada i medalja najuspješnijima, te kulturno zabavni program u kojem su uživali svi prisutni.

Komentari